Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui David

Semnificația numelui David

de bebee
15939 vizualizari
numele David

Semnificația numelui David are legătură cu un personaj important; se pare că este unul dintre cele mai vechi nume existente, iar în zilele noastre este destul de rar întâlnit, comparativ cu altele.

Numele David este sărbătorit, în funcție de calendarul ortodox, în data de 26 iunie, iar potrivit celui catolic, în data de 1 martie.

Originea numelui David

Numele David este de origine ebraică și este asociat cu numele Dawidh, nume purtat de către un rege al Israelului. Psalmul se presupune a fi una dintre creațiile acestuia, iar semnificația lui își are rădăcinile în cuvântul „jvdad”, care vine tradus „a iubi”.

Un alt cuvânt asociat acestui nume este și cuvântul  „dawidum”, care, tradus în limba română, înseamnă „conducător”, ceea ce întărește afirmația anterioară, adică faptul că acesta este numele unui rege, a unui lider.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui David

Purtătorii acestui nume se presupun a fi (însă tindem să credem că așa și sunt) persoane care se oferă mereu voluntare și care dau dovadă întotdeauna de un curaj demn de invidiat. Aceștia ar risca orice pentru a-i ști în siguranță pe cei dragi și sunt dispuși să lupte cu orice preț pentru a le asigura acestora condiții cât mai bune și sigure. Chiar dacă uneori situațiile nu sunt foarte lămurite sau clare, aceștia tot nu se feresc în a-și risca pielea.

Sunt persoane serioase și foarte harnice și sârguincioase, mai ales atunci când văd în mod anticipat un rod al muncii lor, ceea ce-i va determina să fie și mai hotărâți să urmeze drumul pe care au pășit.

Atunci când vine vorba de a-și exterioriza sentimentele, nu sunt chiar cele mai potrivite persoane pentru a face acest lucru, preferând să țină pentru ei anumite trăiri sau emoții care par să nu le dea pace. La fel și în cazul în care se confruntă cu anumite probleme, aceștia preferă să le rezolve pe cont propriu și nu doresc să-i necăjească și pe alții cu ele, în special pe cei apropiați, scopul lor fiind acela de a-i proteja. Cum anume ai putea proteja pe cineva, dacă-l încarci negativ din punct de vedere emoțional?

Datorită faptului că sunt harnici, sunt și încăpățânați, și nu se lasă bătuți până nu obțin ceea ce își doresc. Gândirea lor este una logică, însă uneori chiar și ei își propun obiective pe care știu că le-ar fi probabil imposibil de atins, dar, cu toate acestea, nu renunță niciodată.

Semnificația numelui David în funcție de cifra numelui

Cifra numelui David este 4.

Această cifră este reprezentativă atunci când vine vorba despre ambiție, siguranță, dar și stabilitate. Această stabilitate poate fi reflectată tocmai prin dorința de a-i proteja pe cei dragi, în ideea în care purtătorii acestui nume își doresc ca aceștia să fie mereu într-un mediu sigur și protejat; luptă mereu pentru ceea ce își doresc să obțină, sunt ambițioși, nu se dau niciodată bătuți și nu lasă nimic să intervină în calea pe care au ales să o urmeze…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More

Loading..