Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Delia

Semnificația numelui Delia

de bebee
28,1K views
Delia

Numele Delia își are rădăcinile în limba greacă, provenind de la două nume cunoscute, dar care au o semnificație diferită.

Prima variantă a numelui Delia provine de la numele unei sărbători care se ținea în Atena, Tucidide, iar ce-a de-a doua variantă susține ideea potrivit cărea numele Delia ar proveni de la o locuitoare din insula Delos, insulă unde s-au născut zeița Artemis și fratele ei, Apollo.

Se presupune, pe lângă cele două ipoteze anterior menționate, că numele Delia ar fi un diminutiv al numelor Cordelia și Adelia, ambele dintre cele două având în structura sa acest nume.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Delia

Purtătoarea acestui nume este o persoană care are un puternic simț al responsabilității. Orice activitate pe care o întreprinde aceasta este făcută cu multă sârguință și, chiar dacă face o mică greșeală, este dispusă să și-o asume și să o îndrepte.

Este genul de persoană pe al cărei ajutor te poți baza în orice moment, iar uneori este dispusă chiar să-și modifice programul dacă este nevoită să ofere o mână de ajutor. Uneori tinde să fie destul de încăpățânată, motivul fiind acela că își dorește mereu să ducă la un bun final orice idee care-i vine în minte. Chiar dacă cei din jur îi spun că nu este una tocmai bună, aceasta vrea să demonstreze mereu că poate să facă tot ceea ce își propune, chiar dacă ceilalți nu sunt convinși de acest lucru. Doar ea știe de ce anume este capabilă și nu se îndoiește niciodată de capacitățile și puterile ei.

Este foarte încrezătoare în propria persoană și consideră că nimeni nu ar reuși să facă în locul ei o anumită activitate, deoarece știe de ce este capabilă și nu pune niciodată acest lucru sub semnul întrebării.

Indiferent de locul sau mediul în care se află, Delia reușește mereu să trăiască așa cum își dorește și nu se teme să părăsească zona ei de confort. Uneori tinde să fie destul de curioasă și are obiceiul de a exagera cu întrebările, însă odată ce vede că a ajuns la limită, nu va mai insista și se va mulțumi cu explicații primite fără a cere unele suplimentare.

Semnificația numelui Delia în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Delia este 4.

Acest lucru reprezintă faptul că purtătoarea numelui Delia este o persoană ambițioasă, care are încredere în propriile puteri și este orientată mereu spre un mediul stabil. Cu toate acestea, chiar dacă intervine ceva anume cu scopul de a-i strica starea „zen”, aceasta reușește să soluționeze acest aspect și își vede în continuare de drum…

Este o prietenă de nădejde și reușește mereu să obțină tot ceea ce își propune.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More