Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Denis

Semnificația numelui Denis

de bebee
22,K views
numele Denis

Istoria numelui Denis este una care a luat naștere încă de pe vremea Greciei Antice, fiind asociat cu multe personaje mitice din această perioadă. Este un nume care nu are o popularitate foarte, foarte accentuată în onomastica noastră, iar varianta lui feminină este considerată a fi numele Denisa.

Originea numelui Denis

După cum a fost menționat anterior, originea acestui nume provine din limba greacă fiind considerat un derivat al numelui  Dionysos, un zeu din antichitate care a fost fiul lui Zeus și al Semelei. Acesta era zeul vinului, iar la romani era asociat cu Bacchus.

Acest nume mai este asociat cu expresia „fiu al lui Zeus”, în vremea noastră fiind actualizat la varianta de „fiu al lui Dumnezeu”. Așadar, putem spune faptul că numele Denis este asociat celui care este considerat ca fiind fiului lui Dumnezeu.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Denis

Caracterizați printr-o puternică responsabilitate, purtătorii numelui Denis au și o personalitate pe măsură. Aceștia sunt genul de oameni care se află mereu în căutare de afecțiune și iubire, și pun foarte mare preț pe felul în care arată, motivul fiind acela că vor mereu să impresioneze lumea peste tot pe unde merg.

Sunt persoane sociabile, deschise și iar starea spirituală și sentimentele reprezintă un important centru de interes pentru aceștia. Chiar dacă uneori tind să stea pe gânduri sau să ezite, voința lor reușește mereu să combată aceste lucruri, iar astfel reușesc mereu să facă față provocărilor care își fac loc în calea lor.

Purtătorii acestui nume sunt firi orgolioase și vor da dovadă întotdeauna că au încredere în propriile capacități și forțe, iar uneori vor scoate acest lucru în evidență pentru a putea intimida persoanele din apropiere, unele în care văd un posibil concurent pentru un premiu care îi interesează mult. Caută să depășească propria lor persoană și vor să fie o variantă mai bună a lor pentru a se putea apropia mereu într-un ritm accelerat de atingerea obiectivelor pe care și le propun.

Schimbarea nu este un aspect care să-i scoată din zona lor de confort și nici nu se tem de aceasta, ba din contră, văd mereu în schimbare o mare oportunitate, iar schimbarea mediului în care locuiesc nu reprezintă niciun fel de impediment pentru aceștia în ceea ce privește modul în care își trăiesc viața. Caută mereu să aibă parte de cât mai multe experiențe de viață, deoarece consideră că acestea sunt esențiale pentru întărirea caracterului și personalității.

Dacă un anumit lucru sau o anumită activitate va reuși să stârnească atenția celui care poartă numele Denis, se va dedica trup și suflet acesteia, în special dacă este vorba despre o pasiune de-ale lui.

Semnificația numelui Denis în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Denis este cifra 6.

Acest lucru reprezintă faptul că persoana care poartă numele Denis este una care tinde să exagereze uneori sau poate chiar să fie nehotărâtă din anumite perspective. După cum a fost afirmat, uneori Denis tinde să ezite în privința deciziilor pe care le are de luat, însă nu stagnează în această fază și reușește mereu să se pună din nou pe drumul cel bun…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More