Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Doina

Semnificația numelui Doina

de bebee
2018 vizualizari
Doina

Numele Doina este unul a cărui origine este una 100% românească, fiind printre puținele nume a căror semnificație este una cât se poate de clară.

În onomastica noastră contemporană, Doina este unul dintre cele mai populare nume, iar Doinița se află într-o strânsă legătură cu acesta, fiind considerat un diminutiv al său.

Aceste două nume s-au răspândit într-un ritm foarte accelerat la noi în țară, însă încep să piardă teren în fața acelor nume care sunt mai moderne și a căror origine este una provenită din alte limbi, și nu din cea română.

Originea numelui Doina

Acest nume este unul pur românesc, la baza căruia stă substantivul „doină”, ce reprezintă un cântec popular și care este o creație a liricii populare. Doina, ca sens de cântec, este specifică poporului român, iar prin intermediul ei sunt transmise diverse stări, trăiri sau sentimente, cum sunt cele de dor, tristețe, dragoste, regret etc.

Așadar, originea și semnificația numelui Doina sunt cât se poate de clare, iar pentru cei care sunt tradiționaliști, explicațiile nici nu-și mai au rostul, deoarece aceștia cunosc despre ce anume este vorba.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Doina

Purtătoarele acestui nume sunt calme și se lasă mereu ghidate de înțelepciune. Atunci când vine vorba de relațiile pe care le au, atât cu partenerul de viață, cât și cu alte persoane, acestea tind să fie unele dintre cele mai loiale persoane care s-au cunoscut vreodată.

Niciodată nu vor spune un cuvânt fără a-l analiza înainte în mintea lor, deoarece știu că odată ce au spus anumite lucruri, nu au cum să le retragă, iar acest aspect ar reprezenta un mare punct în minus din punct de vedere al naturii relației pe care o au cu cei din jur.

Sunt foarte atente la nevoile persoanelor dragi și niciodată nu vor face ceva ce le-ar putea răni și se vor preocupa mereu de starea acestora.

Un singur lucru ar putea reprezenta un „pericol” pentru purtătoarele acestui nume, adică faptul că uneori sunt curioase mai mult decât este cazul și par să se preocupe de ceea ce se întâmplă în jurul lor și vor mereu să fie la curent cu toate noutățile. Nu vor să știe că a avut loc un anumit eveniment de care ele să nu fie conștiente și simt nevoia de a fi mereu informate cu toate noutățile.

Cu toate acestea, încearcă să se limiteze din acest punct de vedere, în special atunci când vine vorba de relațiile pe care le au cu unele persoane, în special cu cele dragi, deoarece nu ar vrea ca acestea să aibă de suferit din această cauză.

Semnificația numelui Doina în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Doina este 7.

Acest lucru indică faptul că purtătoarele numelui Doina sunt persoane creative, receptive la tot ceea ce este nou și sunt unele dintre cele mai loiale, pe al căror sprijin te poți baza oricând. Curiozitatea este singurul lucru care este în dezavantajul lor, însă se poate lucra la acest aspect…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More