Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Ecaterina

Semnificația numelui Ecaterina

de bebee
12,8K views
Ecaterina

Popularitatea numelui Ecaterina se datoritează faptului că este asociat cu numele unei fecioare martire din Alexandria, care purta numele Aikaterine, nume care este foarte apropiat de numele Caterina, însă care a suferit o mică modificare, diftongul „ai” fiind modificat în litera „e”.

Originea numelui Ecaterina

Se presupune că originea numelui Ecaterina ar fi una grecească, provenind de la cuvântul „katharos”, care, în limba română vine tradus ca „pur”. Tot un cuvânt de origine grecească care ilustrează originea acestui nume este considerat a fi cuvântul „katerina”, care înseamnă „tortură”.

O altă asociere mai este făcută cu numele zeiței grecești Hekato, zeiță care se ocupa de vrăji și descântece, iar dacă ne focalizăm pe limba egipteană, numele Ecaterina ar proveni de la cuvântul „coroană”.

Deși originea acesteia este una controversată și există mai multe păreri referitoare la acest subiect, se presupune că cea mai plauzibilă sau cea mai întâlnită este cea potrivit căreia numele Ecaterina este asociat „purității”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Ecaterina

Purtătoarele acestui nume sunt cosiderate a fi unele dintre cele mai fragile ființe, care uneori sunt destul de slabe la acțiunile factorilor care provin din exterior, în special dacă aceștia sunt de natură negativă.

Agitația nu este pe placul lor și preferă să stea în locuri lipsite de aglomerație, unde se pot bucura numai de compania persoanelor în care au încredere și care știu că nu ar face nimic să le rănească. Sunt unele dintre cele mai de încredere persoane și știu cum anume să-i ajute pe cei dragi și să nu-i lase să treacă de unii singuri prin momentele grele.

Acestea caută să aibă mereu parte de stabilitate, atât din punct de vedere al mediului în care își petrec o mare parte din timp, cât și din punct de vedere al relațiilor pe care le au cu cei din jur, în special atunci când vine vorba de cea pe care o au cu partenerul lor de viață.

Ecaterina are o intuiție care este demnă de invidiat, iar uneori reușește să-i „citească” pe oameni, fiind foarte atentă la comportamentul acestora și la modul în care abordează anumite situații. Are o înclinație spre acele lucruri care sunt de domeniul fantasticului, iar uneori reușește să-i scoată puțin din sărite pe cei din jur din pricina acestui lucru. Uneori emană mister, dar cu toate acestea nu-și pierde din naturalețe și farmec.

Are un puternic simț de convingere și știe mereu cum anume să se folosească de acesta, însă fără a ajunge să-i rănească pe cei din jur.

Semnificația numelui Ecaterina în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Ecaterina este 4.

Cifra 4 reprezintă ambiția, siguranța și stabilitatea, lucruri care-i sunt specifice purtătoarei numelui Ecaterina. Aceasta caută să aibă parte mereu de siguranță și stabilitate. Îi place să se simtă mereu de ajutor, iar creativitatea și intuiția ei sunt armele care o ajută să treacă peste obstacolele care-i apar în cale…

Reușește mereu să-și atingă scopurile propuse, chiar dacă uneori acest lucru necesită mai mult timp, însă uneori pare să nu știe cum anume să se bucure de micile plăceri ale vieții.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More