Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Elena

Semnificația numelui Elena

de bebee
48,2K views
nume Elena

Semnificația numelui Elena are o încărcătură puternică, acesta fiind sărbătorit, potrivit calendarului ortodox, în data de 21 mai, zi destinată sărbătoririi Sfinților Constantin și Elena, iar în calendarul catolic, în data de 18 august.

Originea numelui Elena

Se pare că originea acestui nume este una greacă, numele fiind asociat razelor soarelui. Motivul pentru care există această asociere este faptul că numele Elena derivă de la numele Helen, care semnifică, în primul rând, lumină, dar și frumusețe.

Așadar, purtătoarele acestui nume se pot mândri cu faptul că au un nume care este asociat frumuseții.

În mitologia greacă, cuvântul „helene” semnifică torță, foc, flacără, iar „selene” înseamnă lună. Iată, este ilustrată din nou această legătură cu o sursă de lumină, chiar dacă este vorba de una artificială, dar și cu cea naturală, provenită de la lună și nu numai de la soare, cum a fost menționat anterior.

Norocoasele care poartă numele Elena se pot considera o sursă importantă de iluminare, metaforic vorbind, însă le putem privi ca o sursă de inspirație prin numele pe care-l poartă, o persoană ce reușește să ne lumineze ziua sau să ne alunge norii negri de pe cer.

Numele Elena a fost purtat chiar de către persoane mitologice și regine. Tot în mitologia greacă, Elena din Troia era fiica lui Zeus și a Ledei, care are o poveste foarte interesantă potrivit căreia a fost răpită, recuperată și ulterior căsătorită, ca în final să fie din nou furată prin sprijinul zeiței Afrodita, care a văzut-o ca fiind o răsplată pentru cel care a furat-o în final.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Elena

Fiind asociată cu frumusețea, orice femeie care poartă acest nume este considerată ca fiind una senzuală, ce reușește mereu să impresioneze lumea din jur. Uneori, tocmai pentru a putea înfrumuseța lucrurile, aceasta apelează la minciuni „nevinovate” și este o mare visătoare.

Am putea spune că acest spirit visător al femeilor care poartă acest nume se datorează tocmai legăturii existente cu povestea fiicei lui Zeus, prin care aceasta a fost furată de atâtea ori, în toate cazurile fiind furată de către fiii altor zei.

Uneori aceste persoane pot exagera din punct de vedere al energiei pe care o au, motivul fiind faptul că devin extrovertite.

Semnificația numelui Elena în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Elena este 1.

Persoanele al căror nume este guvernat de acest număr au un spirit de lider, iar după cum a fost menționat anterior, sunt foarte energice și nimeni nu reușește să descopere care este secretul prin care acestea au această sursă inepuizabilă de energie. De asemenea, aceste persoane sunt mereu fascinate de modul în care se derulează diverse activități, în special dacă este vorba despre ceva nou pentru ele, ceva cu care nu au mai avut ocazia să se întâlnească până în acel moment…

Uneori, persoanele care poartă numele Elena tind să domine, lucru de așteptat având în vedere că au un spirit de lider și pun mare preț pe imaginea lor și pe ceea ce cred alte persoane despre ele.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More