Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Eliza

Semnificația numelui Eliza

de bebee
23,9K views
Eliza

Numele Eliza este unul care emană feminitate, fiind considerat un nume exclusiv feminin, varianta masculină a sa părând să lipsească cu desăvârșire. Se presupune că acesta ar fi de fapt o prescurtare a numelui Elisabeta, iar originea sa se află într-o legătură foarte strânsă cu cea a acestuia din urmă.

Derivatele acestui nume sunt: Saveta, Veta, Izabela sau Liza, toate acestea având rădăcina în numele Elisabeta, fiind nume pomenite în Sfânta Scriptură.

Numele Eliza, care provine de la numele Elisabeta, este celebrat în religia ortodoxă odată cu acesta din urmă, adică pe data de 24 iunie, iar potrivit calendarului catolic, pe data de 17 noiembrie.

Originea numelui Eliza

După cum a fost menționat, originea numelui Eliza corespunde cu cea a originii numelui Elisabeta, care provine din ebraică și ilustrează „perfecțiunea”, „divinitatea” și pe Dumnezeu, fiind considerat un nume care este un fel de imn care-i este adresat Lui în semn de mulțumire.

Rădăcina acestor nume provine de la ebraicul „elisheba”, care, tradus în limba română înseamnă „Dumnezeu în jurământul meu”.

O altă legătură există și cu Sfânta care poartă acest nume, adică Sfânta Elisabeta, care a fost mama Sfântului Ioan Botezătorul și soția preotului Zaharia.

Astfel, putem observa faptul că numele Eliza, provenind de la Elisabeta, se află într-o puternică legătură cu divinitatea și cu tot ceea ce aparține și este legat de aceasta.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Eliza

Persoanele al căror nume este Eliza se presupun a fi persoane care visează cu ochii deschiși și sunt unele care se bazează, în majoritatea timpului, pe intuiție. Sunt orientate în a întreprinde activități care au la bază bunăvoința și într-o măsură mai mică eficacitatea.

Sunt genul de persoane care nu prea se bazează pe ajutorul celor din jur, însă acest lucru nu se datorează faptului că nu le este oferit, ci pentru că acestea încearcă să se descurce mereu pe cont propriu, fără a fugi repede la cineva de cum se confruntă cu o problemă.

Purtătoarele numelui Eliza sunt persoane hotărâte și știu mereu cum anume trebuie să acționeze, indiferent de circumstanțe. Au încredere în forțele proprii și au un spirit care este mereu orientat spre dreptate și onestitate, motiv pentru care de multe ori încearcă să o instaureze în viața acelor persoane care nu prea par a se lăsa ghidate de acestea.

Eliza nu se teme să facă schimbări în ceea ce privește viața ei și se adaptează într-un ritm foarte alert la noile situații și împrejurări. Aceste lucruri nu reprezintă un impediment pentru ea atunci când își propune să facă un anumit lucru sau să adopte o anumită decizie. Dacă s-a hotărât într-o anumită privință, nimeni și nimic nu va reuși să o facă să se răzgândească și să facă cale întoarsă…

Semnificația numelui Eliza în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Eliza este 8.

Purtătoarele al căror nume este guvernat de această cifră sunt considerate a fi oneste, cinstite și care sunt unele dintre cele mai independente persoane care s-au întâlnit vreodată. Uneori sunt ușor încăpățânate, însă acest lucru nu este mereu în dezavantajul lor, fiind conștiente de când trebuie și când nu trebuie să se bazeze pe aceasta.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More