Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Ema

Semnificația numelui Ema

de bebee
17.333 views
Ema

Numele Ema este unul care face parte din familia numelor unde sunt regăsite și Emanuela, Emanuel și Emma, acesta din urmă fiind considerat a fi un derivat al său ori un fel de evoluție a sa.

Originea numelui Ema

O primă ipoteză prezintă faptul că numele Ema provine de la latinescul „aemilus”, care, în limba română, vine tradus ca fiind „dornic”, „nerăbdător” sau „zelos” însă pe lângă acest cuvânt mai apare și „aemulus”, care înseamnă „rival”.

O a doua ipoteză subliniază ideea conform căreia numele ar proveni de la ebraicul „imm-el”, care înseamnă „Dumnezeu este cu noi”, elementul „-el” reprezentând divinitatea, adică pe Dumnezeu. Această a doua ipoteză este similară cu cea a originii numelui Emanuel, nume care aparține aceleiași familii ca numele Ema, motiv pentru care există această rădăcină comună în ceea ce privește originea lor.

Pe lângă aceste două ipoteze mai există una potrivit căreia numele Ema ar proveni din numele german Immo, care este considerat a fi un diminutiv al numelui Irimin, și care, în limba română, înseamnă „puternic” sau „grandios”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Ema

Purtătoarele acestui nume au ca preocupare principală propria lor persoană, felul în care arată și cum anume este percepută de către cei din jur. Ema pune mare accent pe imaginea ei din societate și vrea ca aceasta să fie mereu una cât mai bună, lipsită de defecte. Uneori pare a fi ușor neliniștită din cauza problemelor pe care le întâmpină, însă reșește mereu să treacă cu bine peste acestea, iar pe viitor va ști cum anume să le ocolească sau la ce să se aștepte.

Este genul de persoană autoritară, căreia-i place uneori să domine, însă nu tinde să conștientizeze acest lucru. Acest instinct de a adomina este uneori asociat faptului că-și dorește să-i protejeze pe cei dragi, dar fără a uita de propria persoană.

Printre obiectivele pe care le are Ema în viață se află și acela de a ocupa o poziție de unde să poată atrage admirația celor din jur, acesta fiind văzut ca un scop principal pe care aceasta-l are. Are o înclinație aparte înspre experiențele noi și este dornică mereu să își pună la încercare abilitățile.

Semnificația numelui Ema în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Ema este 1.

Aceasta reprezintă creația și începutul, motiv pentru care purtătoarele numelui Ema caută mereu să ocupe o poziție de unde să poată domina și conduce. Ema are o sursă de energie inepuizabilă și este una dintre persoanele care pun accent foarte mare pe imaginea lor și pe ce spun ceilalți despre ele…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More