Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Gheorghe

Semnificația numelui Gheorghe

de bebee
12,9K views
numele Gheorghe

Numele Gheorghe este cu siguranță unul dintre numele care s-au bucurat și încă se bucură de popularitate în onomastica românească, deși în prezent este întâlnit mai mult sub forma George. Varianta sa feminină este Georgeta sau Georgiana, iar originea lor pare să coincidă.

Fiind un nume purtat de un sfânt, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe data de 7, respectiv 23 aprilie, iar potrivit calendarului catolic, acesta este celebrat tot pe data de 23 aprilie.

Originea numelui Gheorghe

Originea acestui nume este una grecească, ce provine de la numele Georgios, care are în componența lui substantivul „gheorghios”, care în limba română vine tradus ca fiind „lucrătorul pământului”, un sinonim al acestuia fiind și cuvântul „fermier”.

Așadar, această ipoteză, care este cea mai plauzibilă și răspândită, ilustrează faptul că Gheorghe este un nume asociat unei persoane, mai exact unui bărbat căruia îi place să lucreze pământul.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Gheorghe

Atunci când purtătorii numelui Gheorghe își propun un anumit lucru, aceștia nu se vor liniști până când vor avea parte de acesta. Sunt capabili să facă sacrificii enorme, unele pe care puțini ar fi dispuși să le facă, însă sunt mereu siguri de munca lor, iar aceste sacrificii pe care le depun merită întotdeauna efortul, deoarece sunt siguri că vor avea parte de câștigul la care visează sau de rezultatele pe care le prevăd.

Energia și rezistența lor este una demnă de invidiat, iar uneori lasă impresia că nimeni și nimic nu-i poate ține în loc, fiind dispuși mereu să suporte tot mai mult și să depună un efort tot mai mare.

Purtătorul numelui Gheorghe servește drept un bun exemplu de urmat, iar dacă ocupă postura unui părinte, copiii lui vor reuși să fie mândri că au un asemenea tată și cu siguranță vor încerca să calce pe urmele lui.

Are o sensibilitate ascunsă și niciodată nu o lasă pe aceasta să iasă la suprafață pentru a nu oferi ocazia celor din jur de a profita de aceasta. Astfel, imaginea pe care o afișează este cea a unui bărbat dur, chiar insensibil și de multe ori reușește să intimideze lumea cu această postură pe care o expune.

Față de persoanele dragi, mai exact față de familie, mai lasă câteodată să iasă la suprafață această sensibilitate a lui, scopul fiind acela de a menține o legătură puternică cu aceștia, una care să nu creeze o atmosferă tensionată. Cu siguranță vrea să „călească” membrii tineri ai familiei încă de mici însă, cu toate acestea, este conștient de faptul că au nevoie și de afecțiune și un suport care să le întărească încrederea în persoana lor, dar și în persoanele din anturajul lor.

Semnificația numelui Gheorghe în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Gheorghe este 3.

Persoanele al căror nume este guvernat de această cifră, adică purtătorii numelui Gheorghe, sunt persoane intuitive, care știu să asculte și sunt capabile să suporte sacrificii cu dragul de a-i ajuta și de a-i susține pe cei la care țin. Tot cu aceste persoane sunt și foarte afectuoși și calzi însă, în afară de această situație, imaginea lor este cea a unei persoane dure care luptă pentru a-și îndeplini obiectivele propuse…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More