Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Ianis

Semnificația numelui Ianis

de bebee
50,6K views
numele Ianis

Numele Ianis se presupune a fi un nume care se află într-o oarecare legătură cu numele românesc Ion însă primul este unul mult mai modern decât cel din urmă.

Este un nume care nu are o istorie foarte bogată în onomastica noastră însă este tot mai des întâlnit în ziua de azi, fiind situat în topul preferințelor mămicilor tinere.

Fiind asemănat cu numele Ion, numele feminin care i-ar corespunde numelui Ianis ar fi Ioana sau chiar și Ionela, acesta din urmă fiind și el aflat într-o oarecare legătură cu Ion.

Originea numelui Ianis

Numele Ianis este de origine evreiască, fiind tradus ca „dar de la Dumnezeu” sau „harul lui Dumnezeu”.

Dacă luăm în calcul legătura existentă între numele Ianis și numele Ion, acesta are o origine biblică și este format din două elemente, primul fiind reprezentat de „Jahve” sau „Jo”, cum mai este cunoscut sub formă prescurtată, și „hanah” care înseamnă „milă”, într-o formă completă fiind tradus ca „Dumnezeu cel milostiv” sau „Dumnezeu este milos”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Ianis

Caracterul purtătorilor numelui Ianis este unul foarte puternic, acesta fiind mereu încrezător în forțele proprii. Spiritualitatea este un aspect extrem de important pentru aceștia și au încredere mereu în divinitate și forțele care provin din această direcție.

Chiar dacă purtătorii acestui nume se lovesc mereu de diverse obstacole în drumul pe care-l urmează, aceștia nu se lasă descurajați și privesc mereu înainte într-o manieră care este „inundată” de pozitivism și optimism. Știu că totul este trecător și că nu merită să rămână blocați într-o stare mai puțin bună, deoarece sunt conștienți că astfel vor avea parte numai de pierderi și nu vor reuși să meargă înainte.

Sunt persoane calme, răbdătoare și mereu dispuse să ajute persoanele care se confruntă cu greutăți. Știu că pentru a fi oameni mai buni trebuie să ajute și să facă anumite sacrificii, motiv pentru care nu uită de apropiații și semenii lor.

Uneori, întâmpină mici dificultăți în ceea ce privește exteriorizarea, însă acest lucru este din cauza faptului că reușesc mereu să își stăpânească furia și să reprime sentimentele, iar astfel, cei din jur tind să creadă că aceștia sunt mai retrași.

Au tendința de a ierta destul de repede, însă acest lucru nu semnifică și faptul că reușesc să uite greșeala pe care au făcut-o alții față de ei. Purtătorii numelui Ianis apreciază foarte mult libertatea, deoarece sunt de părere că fiecare om are capacitatea de a decide ceea ce este mai bun pentru el și poate să facă ceea ce vrea, însă cu condiția de a nu-i răni pe cei din jur și a nu se folosi de aceștia pentru a-și putea atinge scopurile.

Semnificația numelui Ianis în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Ianis este 7, ce reprezintă spiritualitatea, înțelepciunea și succesul…

Persoanele care sunt conduse de această cifră sunt persoane receptive la nou și deschise în ceea ce privește modul lor de gândire. Sunt persoane loiale, de mare încredere, pe care te poți baza în orice moment. Așadar, dacă ai să-i confesezi un anumit secret, poți sta liniștit, deoarece purtătorul numelui Ianis nu-l va divulga nimănui.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More