Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Iulia

Semnificația numelui Iulia

de bebee
10005 vizualizari
nume Iulia

Semnificația numelui Iulia pare să reproducă printr-o modalitate cultă nume istorice romane cum sunt Iuling și Iulla, fiind un nume des întâlnit în onomastica noastră, iar forma masculină a numelui Iulia este Iuliu.

Conform calendarului catolic, acest nume este sărbătorit pe data de 22 mai.

Originea numelui Iulia

Numele Iulia se pare că își are rădăcinile în numele lui Iulus, care era fiul lui Eneas, însă originea care pare a fi cea mai accentuată provine din numele Iuilius, care este derivat din latinescul Iovis, ce reprezenta numele divinității supreme. Tradus pe baza unui format indo-european, acesta este văzut ca fiind o „lumină cerească”.

Iată, din acest motiv, numelui Iulia îi este asociată lumina cerului.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Iulia

În ciuda „măștii” pe care purtătoarele acestui nume o afișează zi de zi, în spatele ei se află o persoană puternică, lipsită de superficialitate și care are un simț al percepției foarte accentuat. Au o capacitate de empatizare foarte bună și reușesc mereu să vadă lucrurile și din alt punct de vedere, nu doar din cel care le aparține.

Iulia este o femeie care va avea mereu sete de cunoaștere și va fi curioasă în legătură cu tot ceea ce este nou apărut, indiferent la care domeniu am face referire. Aceasta își dorește să fie întotdeauna informată, pentru a avea o cultură generală cât mai largă.

Este axata pe cunoașterea în profunzime a propriei persoane, dar și a celor din jur, pentru a putea ști cum anume să-i abordeze pe aceștia. Orice lucru pe care aceasta-l spune nu este unul lipsit de sens și niciodată nu vorbește fără să gândească sau fără să vadă cum anume ar suna un lucru pe care-l are așezat într-un colțișor al minții ei.

Chiar dacă uneori vei avea impresia că aceasta vorbește mult prea mult, dacă vei avea răbdare și o vei asculta cu atenție, îți vei da seama că tot ceea ce spune are un rost și ar putea fi chiar o informație de care să te poți folosi pentru a-ți atinge obiectivele.

Purtătoarele numelui Iulia se implică trup și suflet în ceea ce fac; deși câteodată se mai lasă pradă lenevelii, acestea știu că tot trebuie să se reapuce de treabă, iar uneori reușesc să recupereze ceea ce au lăsat baltă într-o altă zi. Acestea nu vor să piardă vremea și caută să întreprindă mereu activități care să contribuie la dezvoltarea lor personală sau la succesul de care vor să aibă parte.

Semnificația numelui Iulia în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Iulia este 7.

Aceasta reprezintă următoarele elemente: spiritualitate, succes și, nu în ultimul rând, înțelepciune…

După cum a fost menționat, purtătoarele numelui Iulia își doresc să își îmbogățească mereu cunoștințele și cultura generală, pentru a avea astfel ocazia de a fi mai aproape de atingerea obiectivelor propuse, iar în mod indirect, și de succes. Spiritualitatea este un aspect esențial din viața acestora, iar înțelepciunea este ilustrată prin faptul că acestea caută informații noi, gândesc logic și încearcă să petreacă timpul făcând activități cât mai productive, care să le fie de folos și pe viitor.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More