Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Lidia

Semnificația numelui Lidia

de bebee
1866 vizualizari
Lidia

Numele Lidia are origine grecească, fiind purtat de Lydia, o femeie al carei nume care a fost amintit de Sofocle în tragedia „Trahinienele”. Se presupune că asupra acestui nume s-ar fi afirmat și o ușoară influență slavă, însă aceasta nu a fost identificată în totalitate pentru a putea oferi informații clare referitoare la acest aspect.

O altă ipoteză susține ideea conform căreia numele ar fi fost purtat de către o creștină din Macedonia, creștină care este menționată și în Noul Testament.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Lidia

Purtătoarele acestui nume au un simț al esteticului bine dezvoltat, dar și înclinații artistice. Lidia este genul de persoană care caută să primească mereu sprijin din partea familiei atunci când își propune să realizeze ceva, iar dacă nu-l primește, va suferi din această cauză.

Cu toate acestea, dacă vede că ea este singurul sprijin de care are parte, se va motiva constant pentru a putea merge înainte și a nu fi nevoită să renunțe la visele ei sau la obiectivele pe care și le-a propus. Încearcă să fie o persoană independentă și nu caută să fugă mereu în brațele cuiva pentru a primi consolare sau încurajări peste încurajări. Este conștientă de faptul că fiecare persoană are propriile probleme și că uneori numai tu însuți poți reprezenta singurul sprijin al tău și singura ta motivație pentru a putea merge înainte.

Purtătoarea numelui Lidia este o persoană determinată, care atunci când își propune ceva luptă pentru a putea ajunge la rezultatul dorit și nu se abate de la calea pe care trebuie să o urmeze în această direcție sau pentru a-și atinge scopul propus. Niciodată nu apelează la metode neortodoxe pentru a avea parte de câștigurile dorite și este mereu sinceră cu cei din jur, lucruri pe care așteaptă să-l vadă și de la aceștia, adică onestitate și sinceritate. Consideră că relațiile de durată și puternice se construiesc pe baza sincerității, motiv pentru care niciodată nu-i va amăgi sau minți pe aceia pe care-i vede ca fiindu-i prieteni.

Reușește mereu să facă față schimbărilor și nu-i este teamă de acestea. Indiferent cu ce problemă sau situație se confruntă, Lidia nu își pierde calmul și se concentrează asupra soluționării acesteia.

Semnificația numelui Lidia în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Lidia este 8.

Purtătoarele al căror nume este guvernat de această cifră sunt considerate a fi persoane independente, determinate, intuitive și oneste. Sunt genul de persoane care se adaptează foarte ușor și care fac față cu succes oricărei situații…

Uneori au tendința de a deveni ușor încăpățânate, însă acest aspect nu este unul care să le împiedice sau încurce dintr-un anumit punct de vedere.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More