Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Livia

Semnificația numelui Livia

de bebee
13,3K views
Livia

Având o tradiție care s-a format pe parcursul mai multor ani, Livia este un nume foarte răspândit în zona Transilvaniei, însă pare a fi popular și în alte regiuni, dar și în alte țări.

Forma masculină a sa este numele Liviu, care, potrivit calendarului ortodox, este sărbătorit pe data de 25 iunie în fiecare an, dată când putem spune că este celebrat și numele Livia.

Originea numelui Livia

Varianta cea mai plauzibilă, care este considerată a fi singura origine a numelui, este cea conform căruia acest nume provine din limba latină, mai exact, de la forma latină a numelui Liviu, care este Livius. Acest nume provine de la latinescul „liveo”, care, în limba română, vine tradus ca „invidie”, iar forma derivată „lividus”, care este tot în latină și care înseamnă „invidios”, se presupune a fi tot o rădăcină a formării numelui Livia, alături de varianta sa masculină.

Alte forme de nume care fac parte din familia celor două, Livia și Liviu, sunt considerate a fi numele Liviusz (maghiar) și numele Livii (rus).

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Livia

Livia este considerată a fi o femeie care emană senzualitate și farmec, dar care nu se lasă cu una, cu două. Purtătoarelor acestui nume le place să vadă că cei care sunt interesați de ele sunt dispuși să suporte anumite sacrificii și eforturi pentru a le putea câștiga încrederea și compania pentru o perioadă îndelungată, dacă nu chiar pe viață. Acționează mereu fără a prezenta urme de ezitare, iar atunci când își propun ceva, nu au parte de liniște și odihnă până ce nu știu că au reușit să obțină ceea ce și-au propus.

Livia este genul de persoană care este capabilă să depună eforturi destul de mari pentru a obține ceea ce își dorește, dar mai ales pentru a-și ști familia în siguranță. Intuiția este punctul ei forte, iar uneori lasă impresia că știe ceea ce gândesc cei din jur, chiar dacă aceștia neagă spusele ei referitoare la acest subiect. Apreciază sinceritatea și este o persoană care vorbește cu lejeritate despre orice subiect care este deschis. Nu-i este teamă de ceea ce vor crede cei din jur despre ea, pentru că este mereu mândră de persoana ei și nu crede că ar exista un motiv pentru care să se rușineze.

Aceasta nu-i forțează niciodată pe cei din jur să facă lucruri care nu sunt pe placul lor, nici măcar atunci când vine vorba despre partenerul ei de viață. Consideră că fiecare este liber să decidă pentru el și fiecare face ce vrea și ce consideră că este corect.

Semnificația numelui Livia în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Livia este 8. Acest lucru ilustrează faptul că Livia este o persoană mereu hotărâtă și determinată, onestă și care se poate adapta foarte ușor oricărui mediu. Nu-i este teamă de schimbare și reușește mereu să facă față provocărilor care-i apar în cale…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More