Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Luca

Semnificația numelui Luca

de bebee
4901 vizualizari
numele Luca

Numele Luca este unul care se bucură încă de popularitate în onomastica noastră, și nu numai, fiind asociat numelui unuia dintre cei 70 de ucenici ai Mântuitorului, ceea ce ilustrează vechimea acestui nume.

În fiecare an, potrivit calendarului ortodox, acest nume este sărbătorit pe data de 18 octombrie, când are loc „Predica la Sfântul Evanghelist Luca”.

Originea numelui Luca

Numele Luca are la originie numele grecesc Lukas, ce reprezintă un diminutiv al numelui Lukios, Lucius (în latină) sau Lukanos. Acesta este asociat și cu numele Lucanus, ce reprezintă, de fapt, locul de proveniență al acestuia, potrivit Evangheliei, fiind vorba despre o provincie care se află în sudul Italiei.

Originea acestui nume este una foarte controversată, existând mai multe variante. O alta ar fi cea potrivit căreia numele Luca este asociat și orașului din Toscana, Lucca, dar mai există o asociere și cu latinescul „lux” care înseamnă „lumină” și cu grecescul „leukos”, care înseamnă „alb”.

Dacă ne orientăm tot spre surse latinești, mai există o variantă care ar presupune faptul că numele Luca provine de la cuvântul „lucere” care înseamnă „a străluci” sau „a se lumina”.

Dacă ne concentrăm pe acele origini care provin din alte limbi, fiind termeni traduși de la asocierea cu numele Luca, putem afirma faptul că acesta reprezintă ceva „luminat” sau ceva ce „strălucește”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Luca

Persoanele care poartă numele Luca sunt persoane foarte deschise cu cei din jur și cu tot ceea ce provine din exterior, fie o părere, o presupunere sau o ipoteză. Purtătorii acestui nume nu refuză ideile și părerile altora, deoarece sunt conștienți de faptul că fiecare persoană este diferită și este și normal să aibă o altă mentalitate față de ei însă dacă cineva se va încăpățâna să-și susțină punctul de vedere, vor deveni ușor iritați de acest lucru.

Uneori pot fi ușor încăpățânați însă acest lucru este din cauza individualității puternice pe care o au, dar și a echilibrului și dinamismului de care dau dovadă.

Purtătorii acestui nume vor aprecia mereu independența, însă privite din exterior par genul de persoane calde, liniștite și dispuse să sară mereu în ajutor, ceea ce și fac de multe ori. Încearcă mereu să evite apariția conflictelor și vor să fie mereu într-un mediu armonios, lipsit de tensiune și de probleme.

Se poate spune despre aceștia că sunt unele dintre cele mai organizate persoane care știu cum să gestioneze orice situație și care nu sunt dispuse și nici nu își asumă riscuri pe care ei le văd ca fiind inutile. Ceea ce reușește mereu să-i impresioneze sunt planurile bine puse la punct, strategiile gândite și orice tactică ce are în spate o pregătire corespunzătoare.

Nu sunt genul de persoane care să plictisească și reușesc mereu să îmbine ceea ce este util cu ceea ce este pe placul lor.

Semnificația numelui Luca în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Luca este 1, cifră ce reprezintă creația și inovația.

Purtătorii numelui Luca sunt unele dintre cele mai curioase persoane atunci când este vorba de o nouă experiență, în special una de la care au ce să învețe pentru a putea să se apropie de obiectivele lor. Sunt persoane care pot ocupa postura unui lider și au mereu o sursă de energie inepuizabilă, dar care uneori tind să domine sau să fie ușor egoiste…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More