Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Lucian

Semnificația numelui Lucian

de bebee
17,6K views
numele Lucian

Numele Lucian este unul dintre puținele nume românești care se bucură de o popularitate așa de mare și care nu pare să aibă de pierdut, din acest punct de vedere, odată cu trecerea anilor.

Varianta feminină a numelui Lucian este Lucia sau Lucica, acesta din urmă fiind diminutivul.

Originea numelui Lucian

Originea numelui Lucian este printre puținele clare și lipsite de controverse. Rădăcinile numelui Lucian provin din limba latină, mai exact de la substantivul comun de această origine, „lux”, care semnifică „lumină”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Lucian

Purtătorii acestui nume tind să fie egocentrici și vor mereu să se facă înțeleși. Atunci când trebuie prezentate anumite opinii referitoare la un anumit subiect, Lucian va fi primul care va ridica mâna ca să facă acest lucru, existând și varianta să o facă fără a mai ridica mâna înainte. Vrea să-i fie mereu luată în considerare părerea și se simte important atunci când reușește să influențeze deciziile cunoscuților.

Are mereu un cuvânt de spus, idiferent de situație, și vrea mereu să facă parte din categoria acelor persoane care reușesc să-și lase amprenta peste tot pe unde merg.

Chiar dacă prezintă toate aceste calități, în adâncul lui are un suflet nobil, care este capabil să iubească mai mult decât oricine, iar față de cei dragi manifestă mereu loialitate și respect. Consideră că respectul este singurul element ce reușește să țină în viață o relație, în special atunci când vine vorba de relația cu partenera sa de viață.

Este mereu încrezător în forțele proprii, lucru care-l ajută de fiecare dată să facă față obstacolelor și provocărilor care-i ies în cale. Mereu reușește să privească înainte și nu se lasă descurajat de niciun factor negativ care-și face apariția în calea lui.

Lucian manifestă o atracție față de lucrurile materiale și vrea să aibă mereu parte de ceea ce este mai bun în viață. Este un om muncitor, dispus să depună eforturi pentru a avea parte de stilul de viață dorit însă nu uită și de cei dragi lui, cărora dorește să le ofere tot ceea ce este mai bun.

Este un bărbat grijuliu, mai ales atunci când vine vorba de propria sa familie, și se asigură mereu că aceasta are parte de tot ceea ce-i este necesar. Nu vrea să știe că un pericol stă la pândă de după colț așa că se asigură mereu că nimeni și nimic nu poate interveni în calea fericirii sale.

Este mereu prudent, chiar dacă uneori nervii lui ating cote maxime. Știe că nu trebuie să se lase condus de aceștia, motiv pentru care încearcă mereu să fie cât mai calm, iar dacă vede că unele persoane îl calcă și mai mult pe nervi, se va retrage pentru a se putea calma.

Semnificația numelui Lucian în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Lucian este 6.

Aceasta ilustrează faptul că purtătorul numelui Lucian este uneori destul de nehotărât și are obiceiul de a face excese. Uneori, acesta este înțeles greșit însă are mereu încredere în forțele proprii, sursa acestei încrederi fiind experiența lui de viață…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More