Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Mădălina

Semnificația numelui Mădălina

de bebee
20015 vizualizari
nume Mădălina

Semnificația numelui Mădălina pare să fie într-o strânsă legătură cu numele Magdalena, însă este unul mult mai comun decât acesta din urmă și este mult mai des întâlnit decât varianta lui masculină, care este Mădălin.

Potrivit calendarului catolic, ziua în care este sărbătorit acest nume este pe data de 25 mai.

Originea numelui Mădălina

Aceasta are legătură cu relația existentă dintre numele Mădălina și Magdalena.

Originea numelui provine de la expresia ebraică „persoană din Magdala”, Magdala fiind un sat situat pe malul Mării Galilee, unde se presupune că ar fi stat Maria Magdalena, personajul cunoscut al Sfintei Scripturi, fiind locul de unde aceasta l-a urmat pe Iisus.

Datorită faptului că Magdalena este un nume care se apropie destul de mult de substantivul comun „migdal”, care in traducere înseamnă „castel”/„turn”,  ar mai exista o presupunere conform căreia și numele Mădălina ar putea fi asociat cu aceste cuvinte.

Originea numelui nu este una foarte clară, însă ceea ce nu se pune în discuție este faptul că aceasta este asociată cu cea a numelui Magdalena.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Mădălina

Unele dintre cele mai importante aspecte ale purtătoarelor acestui nume sunt socializarea și contactul cu oamenii. Dacă nu au parte de niciunul dintre aceste două lucruri, este foarte posibil să devină isterice și enervate. Nu își pot imagina o lume în care oamenii nu comunică și nu interacționează între ei.

Purtătoarea numelui Mădălina este o persoană vorbăreață, căreia îi place să fie ascultată de alții, dar să-i și asculte la rândul ei. Odată ce purtătoarele acestui nume reușesc să își părăsească „cochilia”, par a se simți mult mai bine, mai ales dacă își dedică timpul discuțiilor cu cei din jur, pentru a-i cunoaște și a-i înțelege.

Echilibrul ei interior este regăsit odată ce aceasta reușește să se simtă utilă. Are un caracter ce o determină să sară mereu în ajutorul celor din jur, iar uneori face gesturi inimaginabile pentru a le face viața mai ușoară și a-i elibera de orice fel de grijă.

Satisfacția ei provine tot din această direcție, adică de a se simți cu folos și a-i ajuta pe cei din jur. Familia este foarte importantă pentru aceasta, iar uneori este dispusă chiar să renunțe la anumite lucruri care-i sunt pe plac și de folos, doar pentru a-i ajuta pe cei dragi și pentru a le face ziua mai frumoasă. Orice lucru care ține de domeniul inovației este de mare interes pentru ea. Îi place să se implice în tot felul de activități și este fascinată atunci când are parte de experiențe noi de viață.

Semnificația numelui Mădălina în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Mădălina este 1.

Aceasta reprezintă creația și inovația, după cum a fost menționat anterior, purtătoarele numelui Mădălina sunt foarte interesate de orice lucru nou apărut și sunt dornice să aibă mereu parte de experiențe noi, unele care să le dezvolte spiritul creativ…

Mădălina are o fire energică și este fascinată de tot ceea ce se întâmplă în jurul ei, însă uneori tinde să domine, în mare parte în situații în care nu este cazul de așa ceva.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More