Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Marius

Semnificația numelui Marius

de bebee
11626 vizualizari
numele Marius

Semnificația numelui Marius este una destul de clară și se pare că este legată de unul dintre primii purtători ai acestui nume, care a fost Caius Marius, comandantul militar al romanilor.

Acest nume este destul de popular și apreciat în onomastica noastră, iar versiunea feminină a acestuia se pare că nu există.

Potrivit calendarului ortodox, acesta este celebrat pe data de 17 martie, iar dacă e să ne luăm după calendarul catolic, acesta este sărbătorit pe data de 19 ianuarie.

Originea numelui Marius

Aceasta se presupune a fi una etruscă, mai exact un substantiv comun, „maru”, care vine tradus „om”. Dacă luăm doar partea „mar”, adică prima parte a cuvântului, aceasta vine tradusă „bărbat tânăr”/„mascul”.

O altă presupunere ar fi cea conform căreia numele Marius este asociat lui Marte, care era considerat a fi zeul războiului, lucru care ar ilustra faptul că Marius este un războinic, un om al luptelor.

Ca o concluzie, pentru a întări cele afirmate mai sus sau, mai bine zis, pentru a le „însuma”, putem spune că numele Marius este reprezentativ pentru un bărbat războinic, unul căruia îi place să lupte.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Marius

Purtătorii acestui nume sunt genul de oameni care își doresc să fie mereu în centrul atenției și le place să se implice în orice activitate care se derulează în preajma lor. Ei caută mereu să fie aprobați de cei din jur și nu suportă ideea că cineva nu ar fi de acord cu ei sau că nu ar împărtăși aceleași opinii referitoare la un anumit subiect.

Caută mereu să aibă parte de afecțiune și de iubire și nu suportă ideea că cineva nu i-ar suporta. Oamenii care sunt agresivi nu par să fie genul de oameni care ar putea face parte din cercul lor de prieteni sau din anturajul lor, chiar dacă numele Marius își are originea în cuvântul care vine tradus ca „luptător”. Se pare că aceștia nu sunt niște fani ai oamenilor care se implică în astfel de activități, preferă să aibă parte de un mediu lipsit de tensiune, unul în care cu toții se respectă între ei.

Persoanele care au acest nume par să fie acel tip de persoane care nu apelează la cuvinte care ar putea răni pe cineva, sau la un limbaj agresiv. Consideră că există mereu o cale bună prin care să fie transmise anumite idei sau păreri, iar nervii nu ar trebui să aibă prioritate din acest punct de vedere, altfel situația va cunoaște o întorsătură urâtă.

Semnificația numelui Marius în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Marius este 9.

Această cifră este reprezentativă pentru următoarele elemente: intuiție, umanitate și energie regeneratoare. Acest lucru semnifică faptul că purtătorii numelui Marius sunt persoane care dau dovadă de inteligență, au o intuiție „ascuțită” și caută mereu cele mai bune căi de a soluționa o problemă atunci când aceasta apare, însă de multe ori evită să se ajungă până în acest punct…

Standardele lor sunt înalte și vor ca și cei din jur să fie conduși de aceeași moralitate de care sunt și ei; cum a fost menționat anterior, aceștia caută aprobarea, împărtășirea ideilor și modul de gândire.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More

Loading..