Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Mihnea

Semnificația numelui Mihnea

de bebee
8451 vizualizari
numele Mihnea

Numele Mihnea este unul care face parte din familia numelor Mihaela, Mihai, Mihail, Mihăilă, însă popularitatea sa este una mai scăzută în onomastica noastră, comparativ cu cele anterior menționate, în special cu a numelui Mihai.

Este un nume exclusiv masculin, însă datorită familiei de nume în care este încadrat am putea spune că forma feminină a acestuia este numele Mihaela.

Potrivit calendarului ortodox, numele Mihnea este sărbătorit pe data de 8 noiembrie, zi în care sunt celebrați Sfinții Arhangheli Mihail și  Gavril.

Originea numelui Mihnea

Originea numelui Mihnea este un subiect ce ridică anumite controverse, specialiștii fiind de păreri diferite.

O ipoteză susține ideea potrivit căreia numele Mihnea ar avea o origine saxonă, origine de la care semnificația acestuia ar fi de „mâhnit” sau „supărat”.

O altă ipoteză afirmă ideea conform căreia numele ar avea o origine ebraică, provenind de la cuvântul „miyka’el”, care, în limba română, înseamnă „Cine se compară cu Domnul?” sau „Cine este ca Dumnezeu?”, semnificația sa fiind aceea potrivit căreia Mihnea este „cel ce se aseamănă cu Dumnezeu”. Prin intermediul acestei ipoteze se poate observa și legătura existentă între numele Mihnea și Mihaela, a căror semnificație este aceeași.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Mihnea

Purtătorii acestui nume sunt genul de persoane care au capacitatea de a-și adapta comportamentul la situația în care se află într-un anumit moment. Pentru aceștia, socializarea reprezintă un element care nu-i determină să se simtă stânjeniți sau incomozi, ba, din contră, sunt genul de oameni care apreciază mereu compania altor persoane, mai ales dacă au un interes sau o pasiune comună, ceea ce va duce la conversații interminabile și schimburi de diferite opinii.

Sunt momente în care purtătorii numelui Mihnea lasă impresia că oricine ar putea face parte din grupul lor de prieteni, însă lucrurile nu stau tocmai așa, deoarece sunt foarte atenți la cei pe care îi aleg să le fie prieteni și vor ca aceștia să fie niște oameni care au aproximativ aceeași viziune asupra vieții.

Aceștia nu vor lega niciodată relații de amiciție cu persoane de pe urma cărora au anumite interese; ei caută genul de oameni care se aseamănă cât mai bine cu propria lor persoană, pentru că știu că genul acesta de relații sunt cele care durează o viață întreagă.

Mihnea nu este genul de persoană care să refuze munca în echipă. Acesta nu se simte niciodată intimidat de prezența altor persoane atunci când are ceva de făcut, ba, din contră, apreciază mereu o mână de ajutor și o perspectivă care să fie ușor diferită de a lui și va depune toate eforturile pentru ca echipa din care face parte să fie una dintre cele mai unite și ambițioase.

Semnificația numelui Mihnea în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Mihnea este 5.

Din acest punct de vedere, Mihnea este văzut a fi uneori genul de om care-și face griji fără a avea un motiv serios în această direcție, drept pentru care sunt momente în care devine puțin irascibil. Este persoana care niciodată nu-și pierde încrederea în forțele proprii și reușește mereu să privească înainte cu optimism și este de neoprit odată ce pornește pe un drum nou…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More

Loading..