Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Nicoleta

Semnificația numelui Nicoleta

de bebee
26,2K views
nume Nicoleta

Semnificația numelui Nicoleta este asemănătoare cu cea a numelui Nicolae, acesta din urmă fiind varianta masculină a primului. Este un nume apreciat în onomastica noastră și pare a fi unul întâlnit destul de des.

Acesta este celebrat pe data de 6 decembrie, zi care este destinată sărbătoririi Sfântului Nicolae, care este unul dintre cei mai cunoscuți Sfinți din calendarul ortodox. Acest Sfânt este considerat ca fiind cel care-i ocrotea pe copii, pe marinari, dar și pe negustori.

Originea numelui Nicoleta

Numele Nicoleta provine de la Nikolaos, care este alcătuit din următoarele elemente: „nik”, ce corespunde verbului „nikao” și care vine tradus sub forma „a învinge”, iar „laos” reprezintă „popor”. Așadar, putem spune că numele Nicoleta reprezintă „un popor ce are parte de victorie”, sau, mai bine spus, o „victorie a unui popor”.

Există o legătură și cu zeița victoriei, al cărei nume era Nike, ceea ce accentuează încă o dată că numele Nicoleta este asociat victoriei.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Nicoleta

Deși uneori purtătoarele acestui nume tind să fie destul de neîncrezătoare în forțele proprii, acestea reușesc mereu să emane farmec și reușesc să fie plăcute de cei care au ocazia să le admire.

Nicoleta are o fire emotivă și ușor de sensibilizat, motive care o fac să fie destul de vulnerabilă la factorii care provin din exterior. Ea încearcă să se ferească de probleme, lucru care implică în mod indirect și acordarea atenției persoanelor din jur, atât celor care au intenții mai puțin bune, cât și celor care-i sunt apropiate și dragi, pentru a le proteja într-o oarecare măsură și pe acestea de tot ceea ce este negativ și rău.

Nicoleta este genul de persoană care uneori visează cu ochii larg deschiși, iar lucrurile care implică magia sau iluzionismul par să fie pe placul ei. Familia reprezintă una dintre preocupările ei principale, după cum a fost menționat și înainte; aceasta vrea să se asigure că cei dragi sunt mereu în siguranță și vrea să știe că nimic rău nu li se poate întâmpla. Uneori se pune pe locul doi, tocmai pentru a-și concentra întreaga energie și eforturi asupra acesteia.

Fiind o fire cu un simț al responsabilității destul de ridicat, aceasta poate ocupa oricând postura unei mame grijulii, în cazul în care nu este deja una. Educația este un factor de o importanță majoră pentru aceasta, motiv pentru care încearcă să se apropie numai de cei care dovedesc clar faptul că au avut parte de ea și de cei șapte ani de acasă, altfel este mai greu să stai la discuții cu o persoană care poartă numele Nicoleta.

Semnificația numelui Nicoleta în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Nicoleta este 7.

Aceasta reprezintă, în mare parte, mai ales în cazul purtătoarelor numelui Nicoleta, înțelepciune și succes…

Primul dintre aceste două elemente, adică înțelepciunea, este unul ce redă foarte bine caracterul Nicoletei; după cum a fost menționat, aceasta pune mare preț pe educație, ceea ce reflectă cel mai bine acest lucru. Succesul vine odată cu primul element menționat, aceasta încercând să se apropie mereu de atingerea lui, prin toate activitățile și lucrurile pe care le realizează.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More