Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Patricia

Semnificația numelui Patricia

de bebee
12.990 views
Patricia

La baza numelui Patricia stă numele latin Patricius, la rădăcina căruia stă cuvântul „pater”, care vine tradus în limba română ca „tată”, acest cuvânt fiind asociat numelui Patricia.

O altă ipoteză susține ideea potrivit căreia numele Patricius ar însemna „nobil” sau „aristocrat”, numele Patricia fiind asociat și cu acestea două din urmă.

Odată pătruns în onomastica noastră, numele Patricius a reușit să intre și în onomastica țărilor europene, bucurându-se astfel de o popularitate din ce în ce mai mare.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Patricia

Fiind o persoană caracterizată prin mister, purtătoarea numelui Patricia este uneori destul de dificil de înțeles, chiar și de către persoanele care susțin că o cunosc destul de bine. Aceasta reușește mereu să-i uimească pe cei din jur prin intermediul comportamentului său, care uneori pare să se bată cap în cap cu ceea ce afirmă sau susține că va face.

Uneori lasă impresia că este calmă și liniștită, iar alteori dă de înțeles că nu i-ar păsa de nimic și că preferă să nu se implice în nicio activitate. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de persoanele care-i sunt dragi, aceasta este dispusă să ofere totul și să depună eforturi serioase pentru a-i ști în siguranță. Pune foarte mare accent pe înțelegerea familială și își dorește ca mediul în care trăiește cu cei dragi să fie unul armonios și lipsit de stări de tensiune.

Uneori îi este greu să încline balanța înspre o anumită decizie și are obiceiul de a întoarce pe toate părțile o anumită problemă, pentru a se asigura că va adopta cea mai bună hotărâre în privința soluționării acesteia.

Echilibrul interior uneori este greu de delimitat pentru aceasta și tinde să-l identifice destul de greu, având uneori obiceiul de a avea așteptări destul de mari din partea persoanelor care sunt incluse în anturajul ei, motiv pentru care există numeroase situații în care are de suferit din această cauză.

Patricia manifestă o oarecare pasiune pentru filosofie și este atrasă de acele domenii care sunt mai „ciudate” decât cele care sunt cunoscute de către o mare parte dintre oameni. Fiind o fire misterioasă, era de așteptat să fie atrasă și ea, la rândul ei, de acele lucruri care emană mister.

Semnificația numelui Patricia în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Patricia este 5.

Purtătoarele numelui care sunt influențate de această cifră au obiceiul de a-și face griji care nu-și au rostul și reușesc doar să le țină pe loc. Tind să ezite uneori destul de mult când sunt puse în fața adoptării unei decizii, dar, cu toate acestea, nu-și pierd niciodată încrederea și reușesc să treacă cu bine peste orice situație care apare în calea lor…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More