Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Robert

Semnificația numelui Robert

de bebee
8614 vizualizari
numele Robert

Semnificația numelui Robert se pare că este asociată cu faima, cu „ceva plin de faimă”. Este un nume destul de apreciat de către români, existând presupunerea că ar fi fost împrumutat din țările apusene.

Potrivit calendarului catolic, celebrarea acestui nume are loc pe data de 29 a lunii aprilie.

Originea numelui Robert

Originea acestui nume se pare că provine din limba germană, mai exact de la cuvântul german „Hrodebert”, care este format din două elemente, primul fiind „hrod” care înseamnă „faimă”/„cunoscut”, iar cel de-al doilea, „bert”, care vine tradus „celebru”/„strălucitor”.

Așadar, dacă ne ghidăm după aceste cuvinte, putem concluziona faptul că numele Robert este unul ce reprezintă o persoană care se bucură de faimă și de celebritate.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Robert

O fi având oare legătură cu această „faimă” a numelui? Să vedem… Se presupune că persoanele care au acest nume sunt unele care au mereu parte de noroc, dar, ca în cazul oricăror reguli, există și excepții. Nu toți purtătorii acestui nume au mereu parte de noroc, unii dintre ei fiind puși la încercări și probe destul de dificile pentru a putea intra în posesia a ceea ce își doresc.

Sunt persoane destul de sensibile și interesate mereu de starea de spirit pe care o au cei din jur, iar dacă cineva se confruntă cu o anumită situație care le provoacă bătăi serioase de cap, acestea vor fi primele care vor oferi o mână de ajutor, deoarece, la rândul lor, și ele și-ar dori să o primească la nevoie.

Stările lor emoționale nu cunosc limite, iar uneori par a fi sursa lor principală de preocupare, deoarece nu reușesc să conștientizeze mereu ceea ce se întâmplă în interiorul lor. Cu toate acestea, au un simț al intuiției destul de dezvoltat și nu lasă nimic să le scape printre degete.

Așteptările pe care le au de la propria lor persoană nu sunt unele dintre cele mai mici, însă nici atunci când vine vorba de cercul lor de prieteni sau de cunoscuți. Știu mereu ce anume își doresc din partea acestora însă nu tind să se folosească de ei pentru a avea parte de succes.

Atunci când se află sub presiune și au impresia că nu vor reuși să facă față provocărilor ce apar în drumul lor, aceștia au nevoie de cineva care să-i susțină și să-i motiveze, de genul de persoană care să îi bată pe umăr și să le spună „știu că vei reuși!”. Acest lucru îi motivează destul de puternic, reușește să-i sprijine în ceea ce fac și să le crească nivelul efortului depus.

Semnificația numelui Robert în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Robert este 6.

Aceasta reprezintă excesul, dar, în același timp, și nehotărârea…

Iată de unde și nevoia de a avea parte de sprijin și susținere, purtătorii numelui Robert fiind mai liniștiți dacă știu că cineva este acolo să-i sprijine și să-i motiveze atunci când au nevoie, iar excesul poate fi reprezentat prin multitudinea stărilor emoționale, care, uneori, reușesc să îi dea peste cap destul de mult.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More

Loading..