Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Rodica

Semnificația numelui Rodica

de bebee
16,3K views
Rodica

Fiind un nume specific românesc, numele Rodica se presupune a se afla într-o oarecare legătură cu numele Irodion, acesta din urmă fiind pomenit în cuvântul Apostolului Pavel, motiv pentru care s-ar presupune că a existat o oarecare urmă de rudenie între aceștia.

Numele Rodica este pomenit în cadrul Bisericii Orientale pe data de 4 ianuarie, dată care este destinată pomenirii celor 70 de Apostoli ai Bisericii.

Originea numelui Rodica

Originea numelui Rodica se presupune a fi una grecească, acest nume fiind asemănător cu numele Irod sau Irodiana, cele din urmă provenind de la numele Irodion, Rodion și Rod. Mai există și o presupunere conform căreia numele ar proveni de la englezescul „rhode” sau numele de aceeași origine, Roda, care înseamnă „trandafir”.

Unii specialiști susțin ipoteza potrivit căreia la baza numelui ar sta substantivul comun „rodie”, căruia i s-a adăugat sufixul „-ica”, rezultând astfel numele românesc Rodica.

O altă ipoteză susține ideea conform căreia originea acestui nume ar fi una slavă, ce are la rădăcină cuvântul „rod”, care în limba română vine tradus ca fiind „fertil”, „rodnic”.

Originea numelui Rodica este una destul de controversată și nu s-ar putea spune care este cea mai plauzibilă variantă dintre toate cele care au fost menționate anterior.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Rodica

Purtătoarele acestui nume sunt persoane a căror credință este una foarte puternică, ce se răsfrânge atât asupra forțelor divine, cât și asupra propriei persoane. Rodica este mereu încrezătoare în forțele proprii și știe că ea este singura ei sursă de motivare și putere pentru a putea merge înainte și a putea trece cât mai ușor peste situațiile dificile și provocările care-i apar în cale.

Dacă vede că cineva se confruntă cu anumite probleme, chiar dacă nu sunt unele foarte grave, aceasta nu va sta pe gânduri și va acționa imediat în această privință. Este o persoană sufletistă, care reușește să empatizeze cu cei din jur și nu ignoră niciodată nevoile persoanelor care-i sunt apropiate. Dacă își dorește să aibă mereu parte de o viață ușoară, lipsită de griji, aceleași lucruri le dorește și semenilor săi.

Uneori, această bunătate a ei o transformă într-o persoană ușor de impresionat, lucru care poate atrage anumite pierderi sau mici suferințe în viața acesteia, însă mereu găsește forța necesară pentru a se ridica din nou pe picioare și a putea să-și vadă de drum în continuare.

Este o fire optimistă și încearcă să se concentreze mereu asupra părții pline a paharului, deși uneori ezită în privința anumitor decizii pe care le are de luat, însă este de părere că ceea ce gândești reușești să atragi în viața ta, motiv pentru care se focalizează întotdeauna pe lucrurile bune.

Semnificația numelui Rodica în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Rodica este 5.

Acest lucru reprezintă o ușoară incertitudine și ezitare, lucruri care sunt reprezentate prin faptul că Rodica tinde uneori să-și facă griji atunci când acestea nu-și au rostul. Deși purtătoarele numelui Rodica sunt încrezătoare în propria persoană, acestea sunt conștiente că există anumite personaje în viață care nu au tot timpul intenții bune, însă nu își pierd niciodată încrederea și reușesc să meargă mai departe…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More