Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Roxana

Semnificația numelui Roxana

de bebee
32,1K views
nume Roxana

Semnificația numelui Roxana nu este una foarte complexă, majoritatea cercetătorilor susținând că este un nume destul de clar de înțeles, datorită originii sale (care va fi explicată în cele ce urmează), iar în zilele noastre este un nume destul de întâlnit.

De la acest nume există și o serie de alte nume, de exemplu: Ruxandra, Ruxanda sau Sanda.

Originea numelui Roxana

Originea numelui Roxana este una persană însă are și o oarecare influență grecească, la baza lui fiind situat prenumele grecesc R(h)oxane, care era numele soției lui Alexandru cel Mare.

Cu toate acestea, chiar și acest nume, din urmă, este de origine persană, iar tradus în limba română înseamnă „strălucitoare”, motiv pentru care se spune că este un nume care este cât se poate de clar de înțeles.

Se mai presupune faptul că numele Roxana a fost purtat în trecut numai de către domnițe și soțiile domnitorilor, de exemplu fiica lui Petru Rareș sau soția lui Alexandru Lăpușneanu.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Roxana

Dată fiind originea acestui nume, am putea spune faptul că purtătoarea acestui nume este preocupată mereu de ceea ce cred cei din jur despre ea, mai ales atunci când au ocazia doar să o admire și nu să o cunoască foarte bine, pentru a-și putea da seama ce fel de persoană este.

Femeia care poartă numele Roxana își dorește să aibă mereu parte de iubirea și afecțiunea celor dragi, însă nu apelează mereu la frumusețe pentru a putea obține aceste lucruri, ci mai mult pe abilitățile, capacitățile și felul ei de-a fi. Roxana vrea să arate bine oriunde merge, imaginea fiind un aspect foarte important pentru ea, motiv pentru care nu-și dorește să-i fie afectată în vreun fel, deoarece vede acest lucru ca fiind o mare pierdere pentru ea.

Deși își dorește să fie iubită, nu lasă loc lipsurilor ce ar veni din partea ei, lucru ce înseamnă faptul că, la rândul ei, și ea oferă iubire, însă iubește de asemenea și libertatea, motiv pentru care o relație care este mereu tensionată și care nu-i va permite să facă ceea ce își dorește ar putea reprezenta un mic „ghimpe în coaste” pentru ea.

Aceasta își dorește mereu să iasă în evidență pe unde merge, vrea să socializeze cu lumea din jur, iubește mult viața și tot ceea ce-i aduce aceasta, motiv pentru care nu-i place deloc să fie ținută într-un anumit loc unde este privată de interacțiune.

Devenind o mamă care îi pune pe primul loc pe copiii ei, aceasta se va gândi mereu la zilele în care „strălucea” oriunde mergea, iar acest lucru nu va fi niciodată „scos” din interiorul ei.

Semnificația numelui Roxana în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Roxana este 1.

Aceasta este reprezentativă pentru tot ceea ce are legătură cu începutul și creația. Probabil din acest motiv Roxana este mereu dornică să afle lucruri noi prin intermediul socializării, însă vrea să fie și ea văzută ca o creație minunată ce a fost făcută de divinitate și care are puterea de a „străluci” întotdeauna…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More