Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Sebastian

Semnificația numelui Sebastian

de bebee
10.282 vizualizari
numele Sebastian

Numele Sebastian este unul care a reușit să se mențină printre preferințele oamenilor de-a lungul timpului și se pare că este din ce în ce mai popular în ultimii ani, iar varianta lui feminină se presupune a fi numele Sebastiana, care este unul foarte rar întâlnit.

Fiind un nume care a fost popular și în istorie, originea acestuia este una care pare să fie destul de clară și care nu lasă loc controverselor sau multitudinilor de idei și păreri care se bat cap în cap.

Originea numelui Sebastian

Numele Sebastian provine de la numele latin Sebastianus, care este considerat ca fiind sinonimul numelui Augustus.

Dacă analizăm pe „componente” numele Sebastian, acesta este alcătuit din „sebastos”, un adjectiv grecesc și ce vine tradus ca fiind „vulnerabil”, și elementul „august”, care provine de la numele Augustus și formează o nouă legătură cu numele împăratului Caius Iulius Caesar Sebastos, care reprezintă primul om care a avut onoarea să poarte acest nume.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Sebastian

Purtătorii acestui nume sunt persoane caracterizate prin onestitate, altruism, indealism și individualism. Aceștia își doresc să descopere mereu care sunt tainele ascunse ale vieții, iar preocupările lor sunt unele care se încadrează în categoria celor intelectuale, tocmai datorită acestei dorințe de cunoaștere.

Sunt persoane sensibile și vor deschide un subiect mai delicat de discuție numai atunci când se simt cu adevărat pregătiți să facă acest lucru, în niciun caz atunci când li se cere să o facă, deoarece s-ar simți ușor presați sau forțați, ceea ce-i va împiedica să spună exact ceea ce și-ar dori sau ce gândesc.

Personalitatea lor este un adevărat mister pentru cei care fac parte din anturajul lor, iar uneori chiar și pentru ei reprezintă un subiect controversat, deoarece nu reușesc tot timpul să înțeleagă ce anume se petrece în interiorul lor. Nu își ascultă mereu inima, iar eforturile de a face din lumea lor un loc mai bun sunt destul de slabe, motiv pentru care mai au de lucrat la acest aspect, iar asta doar pentru a fi persoane mai câștigate din punct de vedere emoțional.

Au capacitatea de a observa foarte atent ceea ce se întâmplă în jurul lor, iar uneori reușesc să „prevadă” într-un anumit fel ceea ce s-ar putea întâmpla în perioada imediat următoare, iar uneori se lasă ghidați de acest lucru.

Stimularea intelectuală este ceva fără de care nu se văd să trăiască, însă uneori se demoralizează destul de mult atunci când visele lor nu se transformă în ceva real.

Semnificația numelui Sebastian în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Sebastian este 9.

Acest lucru semnifică faptul că Sebastian este o persoană inteligentă, cu un puternic simț intuitiv și care pune mare accent pe toate aspectele ce țin de filosofie…

Standardele lui sunt unele sus poziționate și caută persoane cu care să împartă același mod de gândire sau măcar care să se apropie cât de cât de al lui.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More