Home Nume Copii Semnificația numelui Serafim

Semnificația numelui Serafim

de bebee
7,5K views
Semnificatia numelui Serafim

Numele SERAFIM semnifică „iubire”. Persoanele care poartă acest nume sunt foarte iubitoare și sunt capabile să iubească aproapele său mai mult ca pe sine.

Etimologia numelui Serafim

Etimologic vorbind, numele SERAFIM provine din limba slavă veche. Provenind din această limbă, numele de SERAFIM provine de la „serafimu”, iar în limba latină provine de la cuvântul „saraph”. Toate cuvintele de la care provine numele acesta duc spre ideea de „a arde” și întruchipează „ființa care arde”.

Numele Serafim are o puternică importanță în ceea ce privește religia, deoarece SERAFIM era unul dintre cei mai importanti îngeri, atât în clasamentul din creștinism, cât și din lumea evreilor, fiind destul de popular mai ales în ceea ce privește evreii care conștientizează importanța și forța acestui nume îngeresc.

În limba ebraică, acest nume semnifică ideea de foc, de flăcări. Astfel, îngerii denumiți serafim erau recunoscuți pentru dragostea înflăcărată pentru Dumnezeu, iar ca urmare a acestui fapt, erau aflați printre cele mai importante tipuri de îngeri care existau.

Istoria numelui Serafim

Numele SERAFIM are o puternică istorie, iar acesta datează încă din timpul Vechiului Testament, fiind de multe ori menționat în profețiile lui Isaia. De asemenea, acest nume face referire nu doar la îngeri, ci și la șerpi.

Totuși, numele de SERAFIM a devenit cunoscut în istorie ca având legătură cu ființa cerească numită înger. Un serafim era un înger care deținea șase aripi și erau considerați ca fiind cei mai apropiați de Divinitate.  Aceștia zboară în jurul Lui Dumnezeu și aduc laude.

În ultima perioadă, s-au ivit numeroase zvonuri cum că acești îngeri ar fi fost, de fapt, un tip de soli divini care, de asemenea, Îl ajutau pe Dumnezeu să mențină o bună ordine pe Pământ, dar și în ceruri.

De asemenea, acest nume a apărut în numeroase opere, fiecare aducând ceva în plus în ceea ce privește semnificația acestuia. Astfel, serafimii au devenit rapid o sursă de inspirație pentru perioada Renascentistă.

Semnificația numelui Serafim

Numele SERAFIM este unul dintre numele care inspiră mult respect.

Una dintre trăsăturile marcante ale acestui nume este blândețea. Aceste persoane dau dovadă de multă blândețe și grijă față de propria persoană, dar și față de cei pe care îi iubesc. Această persoană este plină de compasiune și altruism, adorând să facă oamenii fericiți și să îi ajute când m au cea mai mare nevoie de ajutorul lor.

Dau dovadă de multă energie pozitivă, radiantă, care se aseamănă foarte mult cu cea a îngerilor. Aceste persoane pot lumina o încăpere în momentul în care pătrund în ea, datorită bunei dispoziții de care dau dovadă și luminii pe care o emană. Au o puternică atracție față de Soare, încercând să împrumute de la el lumina, pentru a aduce oamenilor voie bună și a-i ajuta să depășească mai ușor greutățile vieții.

De asemenea, acest nume inspiră foarte multă eleganță și rafinament. Datorită faptului că este un nume care poate fi utilizat atât pentru fete, cât și pentru băieți, reprezintă multă delicatețe pentru ambele sexe. Fetele care îl poartă sunt foarte gingașe, blânde și sensibile, iar băieții dau dovadă de multă eleganță și finețe în ceea ce privește comportamentul lor față de alte persoane.

Sunt persoane sociabile cele care poartă numele SERAFIM, uneori poate mult prea sociabile. Își fac prieteni destul de ușor și le place să împărtășească tot felul de experiențe și amintiri cu oamenii pe care îi cunosc de puțină vreme. Acest lucru duce, în cele din urmă, la un defect, făcând persoanele care posedă acest nume să devină din ce în ce mai plictisitoare, de vreme ce „dau din casă” mult prea multe lucruri neinteresante pentru oamenii abia cunoscuți.

Una dintre trăsăturile negative ale persoanelor care au numele SERAFIM este marcată de sensibilitatea accentuată. Deși la prima vedere această trăsătură reprezintă o calitate, se poate transforma ușor într-un defect destul de mare. Persoanelor care poartă numele SERAFIM le este teamă de singurătate, de eșec, dar și de oamenii care le pot trăda. Acești oameni sunt afectați foarte ușor de lucrurile negative care se întâmplă în viața lor, iar acest lucru îi face să devină foarte sensibili și vulnerabili, ceea ce nu poate reprezenta, în acest context, o calitate.

Dacă purtați numele SERAFIM, încercați să fiți mai selectiv în ceea ce privește oamenii care vă calcă pragul vieții, deoarece ar putea apărea în viața dumneavoastră doar pentru anumite scopuri, nu pentru a rămâne definitiv sau, cel puțin, o mai lungă perioadă.

CÂT DE DES ESTE FOLOSIT NUMELE Serafim?

Este un nume destul de rar folosit în toate țările lumii, iar ca urmare a acestui lucru, nu există foarte multe personalități care îl poartă. Totuși, există câteva personalități istorice care au purtat acest nume, iar printre ele se numără SERAFIM de Sarov, unul dintre cei mai cunoscuți monahi din istoria Rusiei, dar și SERAFIM Urechean, un politician influent din Republica Moldova.

Cele mai multe personalități se află în rândul clericilor. Astfel, sunt foarte puține femei care poartă acest nume, dar dintre personalitățile masculine ale bisericilor îi amintim pe SERAFIM Grigoraș, pe SERAFIM Bădilă, dar și pe SERAFIM Cailea.

Numele SERAFIM are o puternică importanță în istoria creștinismului, dar și pentru alte religii, iar, ca urmare a acestui fapt, acest nume ar trebui să primească puțin mai multă atenție, fiind considerat o posibilă variantă pentru numele unui copil. Deși pare ieșit din tiparele numelor din Epoca Contemporană, numele SERAFIM rămâne totuși un nume sfânt și cu o mare forță simbolistică în ceea ce privește religia…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More