Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Sofia

Semnificația numelui Sofia

de bebee
49,5K views
nume Sofia

Semnificația numelui Sofia pare să aibă la bază un cuvânt care tinde să-i fie asemănător și reprezintă înțelepciunea. Acest nume nu este foarte răspândit în onomastica noastră și se pare că apariția lui în aceasta este una destul de târzie, fiind unul profund feminin.

În ceea ce privește celebrarea acestui nume, aceasta are loc pe data de 17 septembrie, potrivit calendarului ortodox, iar în funcție de cel catolic, pe data de 30 septembrie.

Originea numelui Sofia

Originea numelui Sofia provine din limba grecească, mai exact de la „Sophia”, care reprezintă cuvântul anterior menționat, adică „înțelepciune”, fiind chiar numele zeiței ce reprezenta acest lucru.

Cu toate acestea, se pare că există și o legătură cu Sfânta Sofia, care este celebrată pe data de 17 septembrie și care este considerată a fi o mamă-model pentru femei. După ce soțul ei a murit, aceasta s-a dedicat în totalitate fiicelor sale și și-a petrecut restul vieții în rugăciune și milostenie, de unde și legătura cu un spirit bogat în înțelepciune.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Sofia

Fiind vorba despre niște personalități destul de diferite față de altele, purtătoarele numelui Sofia par să fie înconjurate de o aură destul de misterioasă, fiind uneori  persoane greu de înțeles, în special din perspectiva comportamentului pe care-l adoptă.

Echilibrul lor interior nu este identificat foarte greu, însă pot trece ușor de la o extremă la alta. Astfel, dacă în unele zile acestea sunt foarte curajoase, capabile să facă orice, indiferent de circumstanțe, alteori pot fi destul de timide și lipsite de inițiativă.

Filosofia pare să fie un puternic centru de interes pentru acestea și sunt atrase mereu de acele domenii unde lucrurile nu se desfășoară în mod rutinier.

Uneori, acestea se lasă influențate de incertitudine, motiv pentru care le este greu să adopte o anumită decizie sau să aibă încredere în persoanele din jurul lor, fapt pentru care deseori se interiorizează și se „macină” singure cu toate problemele și grijile pe care le au pe suflet. Uneori, doar pentru a se simți liniștite și consolate, acestea sunt dispuse să sufere într-o oarecare măsură, dacă știu că ulterior vor avea parte de liniște și pace.

Această incertitudine se răsfrânge și asupra echilibrului interior, care, după cum a fost menționat și anterior, este uneori destul de variabil și schimbător atunci când vine vorba de purtătoarele acestui nume. Uneori își fac anumite iluzii în ceea ce-i privește pe cei din jur, iar dacă își dau seama că așteptările lor nu sunt conforme cu ceea ce se întâmplă în realitate, vor fi afectate puternic de acest lucru.

Semnificația numelui Sofia în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Sofia este 5.

Oare este greu de crezut faptul că aceasta este reprezentativă atunci când vine vorba de ezitare și incertitudine? Cu siguranță, nu…

Dacă ne luăm după tipul de caracter al purtătoarelor numelui Sofia, este clar că se lasă influențate de aceste două elemente. Nu sunt sigure în ceea ce-i privește pe cei din jur și intențiile lor și tind să ezite între stări bazate pe curaj și cele care sunt bazate pe timiditate și lipsa inițiativei.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More