Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Tatiana

Semnificația numelui Tatiana

de bebee
13,4K views
Tatiana

O primă ipoteză ilustrează faptul că numele Tatiana ar proveni de la două nume de origine greacă, Tatianus și Tatiana, nume care, la rândul lor, provin de la altele două, adică Tatius și Tatia.

O altă ipoteză susține ideea potrivit căreia acest nume ar proveni din onomastica rusă și are semnificația de „prințesă”. Se presupune că de la onomastica rusă acesta ar fi intrat în cea slavă, pentru ca în final să ajungă să fie împrumutat și de onomastica noastră.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Tatiana

Purtătoarele acestui nume sunt considerate a fi unele dintre cele mai intuitive și afectuoase persoane, care acordă mereu celor in jur șansa de a-și expune părerile și ideile referitoare la un anumit subiect care este dezbătut. Acestea sunt capabile să facă orice de dragul persoanelor la care țin, mai ales atunci când este vorba de familia pe care o au sau pe care urmează să o întemeieze.

Caută să fie mereu înconjurate de armonie și afecțiune și vor să influențeze lumea din jur într-o manieră cât mai optimistă și pozitivă. Tatiana nu apreciază certurile și scandalurile, motiv pentru care le ocolește mereu și încearcă, dacă depinde de ea, să nu se ajungă niciodată în astfel de situații, deoarece este conștientă de faptul că acest lucru ar duce la afectarea, dacă nu chiar încheierea anumitor relații.

Datorită faptului că privește mereu lucrurile cu ochi buni și într-o manieră pozitivă, aceasta poate avea uneori de suferit, motivul fiind acela că unele persoane ar putea încerca să profite de bunătatea ei, însă niciodată nu se va lăsa învinsă. Purtătoarele numelui Tatiana depun mereu toate eforturile posibile pentru a-și putea atinge obiectivele propuse și nu cedează niciodată, chiar dacă uneori le este destul de greu să înainteze și să avanseze. Reușesc mereu să urmeze calea cea dreaptă și nu se lasă „ispitite” de tot ceea ce le apare în drum, deoarece știu că pentru a putea ajunge mai rapid la rezultate dorite nu trebuie să privești decât înainte.

Tatiana va încerca întotdeauna să facă din lume un loc mai bun, chiar dacă știe că uneori nu are un sprijin în această direcție. Este conștientă că este suficient să se afirme o singură persoană pentru a atrage atenția celor din jur.

Semnificația numelui Tatiana în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Tatiana este 3.

Purtătoarele al căror nume este guvernat de această cifră, cum sunt și cele ale numelui Tatiana, sunt considerate persoane iluminate și riguroase. Sunt mereu conduse de intuiție și știu cum să se comporte cu cei din jur. Sunt dispuse să facă sacrificii de dragul persoanelor apropiate însă uneori pot suferi din cauza faptului că unii vor încerca să profite de pe urma bunătății lor.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More