Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Vlad

Semnificația numelui Vlad

de bebee
25,9K views
numele Vlad

Semnificația numelui Vlad este strâns legată de cea a numelui Vladimir, fiind o formă mai des întâlnită decât aceasta din urmă, dar și una comună în onomastica noastră. Este un nume scurt și ușor de reținut, iar varianta lui feminină este presupusă a fi numele Vladiana.

Originea numelui Vlad

Se presupune că numele Vlad ar proveni de la verbul „vladati”, care se poate traduce prin „a stăpâni” și „a conduce”. O altă presupunere făcută de unii specialiști este aceea conform căreia numele Vlad ar mai proveni și de la cuvântul german „Walther”, fiind un cuvânt care este asociat armatei.

Dacă luăm în considerare asemănarea dintre numele Vlad și Vladimir, terminația numelui Vladimir, adică „-mir” ce are înțelesul de „pace”, ar putea fi asociată acestui nume.

Iată că ne putem situa fie de o extremă, cea a conducerii, posibil chiar a unei armate, fie de cealaltă, care ar ilustra pacea.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Vlad

Purtătorii acestui nume sunt mereu preocupați de ceea ce cred cei din jur despre ei. Oare s-o fi datorând acest lucru faptului că la originea acestui nume se află oarecum dorința de stăpânire? Cine știe?

Prima impresie este cu siguranță un aspect de care aceștia țin cont, considerând că aceasta este cea care rămâne întipărită în memoria oamenilor. Ceea ce este important, din acest punct de vedere, este chiar și modul în care se îmbracă, indiferent dacă au o vârstă fragedă sau una mai înaintată, acest lucru nu trebuie ignorat odată cu trecerea anilor. Nici spiritualitatea nu este ceva lăsat deoparte, pentru purtătorii acestui nume fiind la fel de importantă ca imaginea pe care o afișează atunci când sunt în societate.

Fiind foarte atent la lumea din jur și la toate detaliile, chiar și la cele mai mici, Vlad știe mereu în avans ce anume își doresc oamenii de la el, e suficient să-l privești, iar acesta îți va „citi”, într-un fel, gândurile. Chiar și câteva vorbe sunt suficiente pentru care acesta să își dea seama ce anume este sau nu pe placul tău.

Datorită acestui spirit al observației foarte dezvoltat, Vlad este printre puținele persoane care știu cu adevărat să complimenteze persoanele din anturajul său, el va ști mereu ce cuvinte să aleagă pentru a te putea face să te simți bine în pielea ta sau, de ce nu, chiar onorat de ceea ce spune la adresa ta.

Contactul cu oamenii care sunt diferiți și socializarea sunt unele dintre punctele forte ale purtătorilor numelui Vlad; datorită faptului că reușesc să „citească” oamenii, aceștia vor ști mereu cum anume să-i abordeze și ce subiecte de discuție să inițieze.

Semnificația numelui Vlad în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Vlad este 3.

Nu trebuie să ne uimească faptul că aceasta reprezintă iluminarea și rigoarea, nu-i așa? Persoanele ale căror nume sunt reprezentate de această cifră, cum sunt și purtătorii numelui Vlad, sunt cunoscute pentru faptul că știu să asculte și să-i înțeleagă pe oamenii din jurul lor și sunt mereu dispuse să ofere o mână de ajutor celor care au nevoie de ea…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More