Home SarcinaAvort Tot ce trebuie să știi despre avort

Tot ce trebuie să știi despre avort

de bebee
1,9K views
Tot ce trebuie sa stii despre avort

Fie că te gândești la posibilitatea de a face un avort, să ajuți o femeie să ia o decizie în legătură cu aceasta sau pur și simplu dorești să afli mai multe detalii despre avort, probabil că ai multe întrebări legate de această procedură. Citește articolul următor pentru a afla tot ce trebuie să știi despre avort!

În fiecare an milioane de femei rămân însărcinate, deși nu au planificat acest lucru. În cazul în care nu știi ce să faci în legătură cu o sarcină nedorită, iată care sunt cele trei opțiuni:

  • Să accepți faptul că vei deveni mamă;
  • Să dai copilul spre adopție;
  • Să faci un avort.

Acest articol se va axa în continuare pe cea de-a treia opțiune, prezentând în detaliu ce presupune această procedură medicală.

Cum se face un avort?

În cazul în care vrei să pui capăt unei sarcini, poți discuta acest lucru cu medicul tău. Acesta îți poate propune diverse metode prin care se realizează un avort. Astfel, poți recurge la avortul chirurgical sau la cel medicamentos. Cel medicamentos este recomandat în primul trimestru –  până la opt-nouă săptămâni şi, atenţie, trebuie făcut sub stricta supraveghere a unui medic! Dacă avortul medicamentos nu este suficient, el va fi urmat de unul chirurgical. După intervenție, pacienta va avea sângerări neregulate două-trei săptămâni, dureri abdominale şi la nivelul pelvisului.

Cât de repede trebuie să decizi dacă vrei să faci un avort?

Pe măsură ce sarcina avansează, crește și riscul apariției complicațiilor în cazul în care se recurge la avort. Întreruperea sarcinii ca urmare a unor indicii medicale serioase se poate face numai până în săptămâna a douăsprezecea, însă întreruperile de sarcină în al doilea trimestru pot fi făcute doar chirurgical. Cu toate acestea, cel mai important este să cântărești bine toate opțiunile, înainte de a te decide asupra avortului.

Cum te simți după un avort?

Din punct de vedere emoțional, avortul este pentru majoritatea femeilor o experiență care le macină sufletește. În urma unei astfel de intervenții femeile experimentează o serie întreagă de sentimente, de la vină, furie și supărare, până la tristețe și chiar rușine. Nu există un fel „corect” de a te simți după o astfel de procedură. De aceea, este foarte important să nu te grăbești atunci când iei o asemenea decizie, pentru a putea face față mai târziu consecințelor sale.

Din punct de vedre fizic, în urma unei întreruperi de sarcină au fost înregistrate diverse simptome printre care:

  • Crampe;
  • Sângerări neregulate în primele 21 de zile după intervenție;
  • Grețuri, vărsături;
  • Lipsa menstruației în primele șase săptămâni;
  • Posibile infecții manifestate prin cefalee, febră și amețeală…

Există efecte pe termen lung în cazul unui avort?

Există diverse mituri referitoare la o astfel de intervenție medicală. De-a lungul timpului, avortul a fost asociat cu naștere prematură sau mortalitate intrauterină în cazul unei viitoare sarcini. Mai mult, avortul a fost considerat și o cauză a infertilității. Cu toate acestea, studiile arată că atunci când este realizat sub supraveghere medicală în condiții stricte de igienă și în cazul în care nu apar complicații, avortul nu prezintă niciun risc asupra fertilității unei femei.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More