Home MamiciSanatate Tratamente naturiste pentru fibromul uterin

Tratamente naturiste pentru fibromul uterin

de bebee
2,8K views

Există tratamente naturiste și pentru fibromul uterin. Astfel, pe lângă tratamentul medicamentos și intervenția chirurgicală, este important de menționat că fibromul uterin poate fi prevenit sau îndepărtat și în mod natural. În continuare vei afla care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru fibromul uterin.

Alimentația   

Fără a avea o alimentație sănătoasă, organismul nu va răspunde în mod favorabil altor suplimente sau terapii naturale. Specialiștii sugerează o alimentație nutritivă pe bază de produse ce favorizează fertilitatea. Astfel, un stil alimentar sănătos va crea baza potrivită pentru un organism sănătos și funcțional.

  • Importanța fibrelor – Unul dintre primele aspecte pe care trebuie să le îmbunătățești în ceea ce privește alimentația este aportul de fibre. Fibrele ajută corpul să elimine excesul de estrogen care favorizează dezvoltarea fibroamelor. Cele mai bogate resurse de fibre se găsesc în broccoli, fasole, verdețuri, semințele de chia și quinoa.
  • Cereale integrale – Nutriționiștii recomandă cerealele integrale în locul celor rafinate. Printre cele mai bune exemple de astfel de cereale se numără și orezul negru, secara și ovăzul.
  • Evitarea anti-nutrienților – Se recomandă evitarea grăsimilor saturate, a zahărului, alcoolului, cofeinei și a mâncărurilor de tip fast food. Specialiștii consideră alimentele menționate anterior ca fiind anti-nutrienți, acestea influențând fertilitatea în mod negativ prin faptul că favorizează eliberarea de estrogen în organism.
  • Fructe și legume – La capitolul alimentație, medicii recomandă o dietă bogată în fructe și legume. O astfel de alimentație alături de o hidratare corespunzătoare și efort fizic fortifică organismul, protejându-l împotriva apariției fibroamelor uterine.

Alături de un stil de viață sănătos există anumite plante care contribuie la reducerea excesului de estrogen ce favorizează dezvoltarea excrescențelor uterine. Aceste plante ajută procesele naturale de detoxifiere ale organismului să elimine țesuturile străine, contribuind totodată și la prevenirea dezvoltării altor fibroame. Iată care sunt aceste plante:

  • Păpădia. Această plantă ajută ficatul să mențină echilibrul hormonal al organismului. Frunzele păpădiei sunt foarte nutritive având un conținut ridicat de vitamine și minerale, în timp ce rădăcinile sunt benefice ficatului, îmbunătățind procesul digestiv și totodată și metabolismul.
  • Ghimbirul este o plantă cunoscută foarte bine pentru proprietățile sale medicinale. Aceasta îmbunătățește circulația sângelui la nivelul întregului organism. Circulația eficientă contribuie la reducerea inflamațiilor de la nivelul uterului, ovarelor și trompelor uterine.
  • Frunzele de zmeură. Frunzele de zmeură ajută la tonifierea mușchilor uterini și regularizează scurgerile menstruale. Aceasta este una dintre cele mai bune plante pentru femei când vine vorba de regularizarea menstruației. Frunzele de zmeură contribuie la contractarea țesuturilor interne și externe ale corpului. Aceasta este una dintre cele mai benefice plante pentru uter, fiind foarte eficiente și în cazul hemoragiilor.

Numeroase studii au demonstrat că și ciupercile fortifică sistemul imunitar, conținând totodată și anumite substanțe chimice care combat și previn apariția tumorilor…

În afară de plantele menționate anterior și adoptarea unui stil de viață sănătos, masajul care stimulează fertilitatea poate fi inclus în seria tratamentelor naturiste benefice uterului. Acest tip de masaj stimulează fertilitatea și ciclul menstrual. Așadar, natura oferă și în acest caz nenumărate tratamente pentru a combate fibromul uterin.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More