Home MamiciFrumusete Ce trebuie să facem ca să nu avem vergeturi după sarcină

Ce trebuie să facem ca să nu avem vergeturi după sarcină

de bebee
4,4K views
vergeturi-după-sarcină

Majoritatea femeilor însărcinate rămân după naştere cu vergeturi, mai ales în zona feselor şi a abdomenului. Pentru a reuşi prevenirea apariţiei acestora într-un număr cât mai mic, se pot lua câteva măsuri, dar mai întâi vom vorbi despre însemnătatea lor, cauzele apariţiei şi apoi de tratarea lor.

Vergeturile sunt, de fapt, nişte dungi ondulate ce apar la suprafaţa pielii din cauza creşterii în greutate, mai exact sunt ruperi ale componentei elastice din constituţia epidermei. La început, vergeturile sunt de culoare roşiatică, pentru ca mai apoi să devină albe. În general, acestea se ivesc pe suprafaţa pielii după luna a şasea de sarcină.

Există câţiva factori ce influenţează apariţia vergeturilor:

  1. prezenţa unei sarcini multiple;
  2. creşterea rapidă a greutăţii;
  3. cantitate mare de lichid amniotic;
  4. greutatea fătului;
  5. moştenire ereditară.

În ceea ce priveşte prevenirea lor, este foarte important ca pielea să fie hidratată. Hidratarea se realizează cu diferite creme a căror compoziţie este lipsită de anumiţi compuşi care dau efecte mai mult sau mai puţin dăunătoare fătului, şi anume: retinoizii, acidul salicilic sau ingrediente naturale precum soia. Graviduţele folosesc creme antivergeturi, menite să asigure hidratarea, elasticitatea pielii şi circulaţia sangvină. O bună cremă antivergeturi ar trebui să conţină, în principal, aloe vera, vitamina E, vitamina A, pro vitamina B5, iar secudar ulei de squalene şi extract din seminţe de grapefruit.
ingrijirea-pielii-vergeturi

Se recomandă ca mămica să facă mişcare, să meargă la şedinţe de masaj sau chiar să se maseze singură acasă. Dacă vorbim despre mişcare/efort fizic, asta nu înseamnă neapărat mersul la sală. Mişcare se poate face şi prin plimbările în parc sau prin înot. Sunt multe mămici care vor să nască în apă, de exemplu. Tot la capitolul mişcare intră şi exerciţiile uşoare pe care mămicile le pot face acasă, de genul întinderilor. La modă mai sunt şi şedinţele cu graviduţe şi soţii lor.

Privind spre partea în care tinerele mămici au după sarcină vergeturi, există o serie de mijloace prin care acestea pot dispărea sau prin care să poată fi diminuată dimensiunea lor. Multe dintre femei apelează la numeroase creme antivergeturi care promit şi câteodată nu mulţumesc aşteptările lor. Se poate apela şi la tratament medicamentos prin consumarea unor tratamente tropicale sau chiar acid glicoic. Acidul glicoic este un derivat din trestia de zahăr şi este destinat tratării pielii pentru încetinirea îmbătrânirii, exfolierea celulelor moarte, este acneeic şi hidratează.

Metoda cel mai des folosită pentru a scăpa de vergeturi este terapia cu laser. Se bazează pe utilizarea radiațiilor electromagnetice a căror intensitate variază în funcţie de efectele biologice, dar şi terapeutice. Ca beneficii se numără: dispariţia vergeturilor, nu necesită spitalizare, nu este nevoie de anestezie, nu deteriorează ţesuturile, este potrivit pentru fiecare tip de ten etc.

Deşi aceste vergeturi au un aspect destul de neplăcut, tinerele mămici nu ar trebui să se îngrijoreze din cauza lor. Pot contribui la prevenirea apariţiei lor prin îngrijirea pielii în mod corespunzător şi pot scăpa de ele prin diferite mijloace, care sunt din ce în ce mai comune şi uşor de folosit…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More