Home Nume Copii Semnificația numelui Dominic

Semnificația numelui Dominic

de bebee
31,8K views
Semnificatia numelui Dominic

Semnificația numelui DOMINIC demonstrează faptul că acest nume are o încărcătură uriașă, iar persoanele care îl poartă sunt, de asemenea, posesoare ale unor trăsături de caracter demne de respect, fiind mândre de ceea ce au dobândit.

Totodată, semnificația numelui DOMINIC poate evidenția faptul că un nume care nu a fost atât de popular în urmă cu câteva decenii a reușit să se bucure de o creștere a popularității în ultimii ani, devenind unul dintre cele mai iubite nume de băieți.

Etimologia numelui Dominic

Din punct de vedere etimologic, numele DOMINIC este de origine romano-catolică. Astfel, acest nume provine de la numele „Dominicus” și semnifică faptul că cei care poartă numele sunt „ai Domnului”, fiind considerați că aparțin  Lui Dumnezeu.

Un lucru interesant este reprezentat de faptul că acest nume a început să fie folosit în special de mamele care dădeau naștere băieților în ziua a șaptea a săptămânii, duminica. Astfel, se consideră că această zi îi poartă noroc lui Dominic și îl va determina să facă lucruri bune.

Deși este un nume destul de rar, sunt prezente câteva forme care derivă de la acesta, iar printre ele se regăsesc Domenic, Domingo, Dominicus, dar și Dominique.

Istoria numelui Dominic

Semnificația numelui DOMINIC demonstrează faptul că acest nume există de foarte mult timp, iar personalitatea reprezentativă pentru el este Sfântul Dominic. Acest sfânt este considerat a fi ocrotitorul astronomilor, ajutându-i să deslușească tainele care se regăsesc în acest domeniu.

Acest sfânt este sărbătorit în religia romano-catolică, fiind considerat a fi un propovăduitor al religiei. Totodată, a fost considerat unul dintre cei mai de seamă preoți. A ajutat foarte multă lume, iar Dumnezeu l-a răsplătit de fiecare dată.

Un celebru papă afirma cu încredere despre Sfântul DOMINIC că era iubitor de Dumnezeu, nedorind să facă altceva decât să ajute sufletele oamenilor să se mântuiască și să își găsească bunătatea interioară. Lucrul care i-a adus Sfântului DOMINIC o mare faimă în rândul sfinților este reprezentat de înființarea Ordinului Dominican. Acest ordin a avut scopul de a realiza numeroase mănăstiri, în special în Transilvania. Totuși, după ce membrii Ordinului Dominican au fost alungați, nu s-au mai întors niciodată în această regiune geografică.

Semnificația numelui Dominic

Numele DOMINIC exprimă foarte multă sensibilitate și romantism, iar persoanele care posedă acest nume dau dovadă de multă iubire față de cei dragi, răbdare și mult calm. Totuși, dacă sunteți o persoană al cărei nume este DOMINIC, ar trebui să acordați atenție și trăsăturilor negative, pentru a încerca să le dați la o parte.

Semnificația numelui DOMINIC marchează faptul că persoana care posedă acest nume este una foarte romantică. În ciuda faptului că, nu de puține ori, DOMINIC nu dorește să își expună latura sensibilă, nu o poate ascunde mult timp, deoarece se lasă dominat de partea emotivă. Este un băiat romantic și căruia îi place să facă surprize și cadouri celor dragi.

De asemenea, persoanele cu numele DOMINIC sunt persoane foarte pragmatice, iar teoria nu are nicio relevanță pentru aceștia dacă nu poate fi pusă în practică. Astfel, este un bărbat foarte diplomat, care are o gândire critică și logică, preferând să creeze lucruri care duc spre reușita mult dorită.

Totodată, DOMINIC este un bărbat foarte răbdător, iar această trăsătură de caracter reprezintă un atu, fiind trăsătura care îi va aduce cele mai frumoase lucruri. DOMINIC dă dovadă de răbdare atât în ceea ce privește familia, prietenii, cât și colegii de muncă sau oamenii necunoscuți. Pentru acest om, răbdarea merge mână în mână cu respectul, iar DOMINIC își demonstrează respectul față de oameni prin a le oferi mult calm și răbdare în orice privință.

Una dintre trăsăturile de caracter negative care se regăsesc în fiecare bărbat care posedă numele de DOMINIC este reprezentată de perfecționism. Astfel, bărbatul cu acest nume dorește ca fiecare lucru să meargă strună, iar pentru el, fiecare detaliu contează. Iubește să aibă parte de lucruri frumoase, astfel că va lupta pentru a dobândi tot ce este mai bun în viață. Va fi critic și dorește tot ce e mai bun, iar acest lucru îl va determina de multe ori să dea dovadă de mult orgoliu.

Fiind o fire romantică, DOMINIC este prea sensibil, de multe ori. Acesta dorește să aibă parte de multă afecțiune însă nu de fiecare dată va fi cineva dispus să i-o ofere, iar acest fapt îl va întrista. Faptul că este mult prea sensibil este o trăsătură negativă, deoarece se lasă rănit mult prea ușor. Deși iubește să petreacă timp cu persoana iubită și restul familiei, de foarte multe ori va întrece limitele, iar cei dragi s-ar putea să îl consideră obositor și agasant.

De asemenea, dacă sunteți o persoană al cărei nume este DOMINIC, ar trebui să lucrați la capitolul acesta.

Așadar, semnificația numelui DOMINIC prezintă faptul că persoana care deține acest nume prezintă numeroase calități pe care orice bărbat ar dori să le aibă. Astfel, DOMINIC va fi un om foarte râvnit, dat fiind faptul că va putea să ofere unei femei tot ceea ce își dorește.

Cât de des este folosit numele Dominic

Numele DOMINIC a fost un nume dat la o parte în deceniul precedent însă recent se pare că tot mai multe doamne aleg să își numească copilul în acest fel, iar cei favorizați sunt cei născuți în ziua de duminică. Această zi nu reprezintă o regulă, astfel că orice copil care se naște în altă zi decât duminica va putea purta acest nume, fiind protejat de Sfântul DOMINIC.

Totuși, numele DOMINIC nu a fost atât de rar în urmă cu câteva secole, când numeroase personalități au purtat cu demnitate acest nume. Este un nume care a fost purtat de numeroși preoți, deoarece a inspirat mult respect și multă credință.

Se remarcă numeroși actori precum DOMINIC West, DOMINIC Sherwood ȘI DOMINIC Cooper. De asemenea, este de remarcat și jucătorul de tenis DOMINIC Thiem, dar și celebrul politician DOMINIC Fritz…

În concluzie, semnificația numelui DOMINIC exprimă multă sensibilitate și blândețe, iar persoanele care posedă acest nume ar trebui să fie recunoscătoare de faptul că sunt deținătoarele unui nume care poate conferi atâtea caracteristici minunate nu doar pentru propria persoană, ci și pentru cei din jur.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More