Home Nume Copii Semnificația numelui Emilian

Semnificația numelui Emilian

de bebee
8,7K views
Semnificatia numelui Emilian

Semnificația numelui EMILIAN pune în evidență faptul că acest nume, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai rare, prezintă numeroase mistere. Acest lucru i-ar putea ajuta pe cei care dețin acest nume să se remarce într-un mod plăcut și, cel mai important, unic!

De asemenea, semnificația numelui EMILIAN marchează faptul că bărbații care poartă acest nume prezintă unele dintre cele mai căutate trăsături de către femei, fiind o combinație între sensibilitate și putere.

ETIMOLOGIA numelui Emilian

Numele EMILIAN este unul dintre derivatele numelui Emil, care face trimitere la o persoană dulce și duioasă. Totodată, din punct de vedere etimologic, numele EMILIAN provine din limba latină, din numele „Aemilius”, care marchează o persoană nemiloasă și plină de zel.

Semnificația numelui EMILIAN face trimitere și la ideea de rivalitate, iar cel care posedă acest nume se prezumă a fi plin de viclenie. Deși ideea de competiție se poate referi și la cei din jur, bărbatul EMILIAN concurează, în primul rând, cu propria persoană, pentru a-și depăși propriile limite.

Totodată, se spune că semnificația numelui EMILIAN poate fi privită și dintr-o perspectivă a limbii grecești. Astfel, în limba greacă, bărbații care dețin acest nume se presupune că sunt voitori de viclenie, dorind răzbunare tuturor dușmanilor.

ISTORIA numelui Emilian

Semnificația numelui EMILIAN este analizată încă din cele mai vechi timpuri, mai precis din secolul al IV-lea, când exista o mare personalitate biblică, Sfântul Mucenic EMILIAN. Acest sfânt este sărbătorit în fiecare an în data de 8 august în calendarul ortodox, dar și în data de 18 iulie în ceea ce privește calendarul catolic.

Sfântul EMILIAN a fost un tânăr ce avea încă din copilărie o condiție materială foarte bună. În ciuda faptului că era înstărit, EMILIAN nu era o persoană avară. Dorea să facă dreptate printre oameni, iar acest lucru l-a determinat să spargă statuile tuturor idolilor din cetatea în care locuia. În urma acestui fapt, a fost pedepsit aspru, fiind supus unor terori cumplite.

În ciuda faptului că a fost chinuit prin diferite metode, EMILIAN a rămas loial credinței sale și a dat dovadă de dragoste față de Dumnezeu. A fost declarat sfânt în momentul în care trupul său a fost aruncat în foc însă nu a ars, faptul fiind considerat o dovadă de sfințenie.

Semnificația numelui Emilian

Semnificația numelui EMILIAN marchează faptul că bărbatul care are acest nume este o persoană destul de sensibilă, în ciuda faptului că dorește să ascundă această trăsătură cum poate mai bine, considerând că un bărbat adevărat nu poate să dețină o asemenea trăsătură.

De asemenea, persoanele care poartă numele de EMILIAN sunt foarte visătoare. Acestea adoră să cadă pe gânduri, iar de foarte multe ori o fac în cele mai nepotrivite momente și locuri. EMILIAN visează la numeroase lucruri, se gândește la persoane importante și adoră să își imagineze numeroase situații care ar putea să se întâmple în viitorul său apropiat.

În ceea ce privește capitolul dragoste, EMILIAN excelează, datorită faptului că este o persoană foarte pasională. Este un bărbat tandru, seducător, căruia îi place să îi facă cele mai frumoase surprize partenerei de viață, indiferent dacă este vorba de o cină romantică, o vacanță exotică sau un cadou de excepție.

EMILIAN este o persoană foarte norocoasă, dat fiind faptul că are o personalitate optimistă și gândește foarte pozitiv. Astfel, atrage în viața sa doar energii pozitive, precum și surse ale acelor energii. Atunci când descoperă o sursă a energiei negative, EMILIAN face tot ce îi stă în putință să o dea la o parte din viața sa, pentru a renunța la toxicitate.

Atunci când vine vorba de trăsăturile negative, în persoana lui EMILIAN se poate regăsi nesiguranța. Acest bărbat ia foarte greu decizii, deoarece are nevoie mereu de o anumită certitudine, pentru a fi sigur că face alegerile potrivite pentru el. Atunci când are de luat o decizie importantă, EMILIAN se consultă cu membrii familiei sau cu cei mai buni prieteni, pentru a fi sigur de ceea ce va decide.

De asemenea, EMILIAN are nevoie de foarte multă atenție din partea celor din jur. Acest lucru determină faptul că persoana cu acest nume iubește să fie în centrul atenției, iar atunci când nu are parte de ceea ce își dorește, se transformă într-o persoană greu de digerat pentru cei din jur. Acest bărbat dorește să știe că pentru fiecare persoană din jurul său există un loc în inimă care îi aparține lui.

Totodată, EMILIAN are un foarte bun spirit practic. Își folosește cu foarte multă ușurință abilitățile pe care le are, dând dovadă de foarte multă dexteritate. Iubește să creeze lucruri hand-made pe care să le dăruiască ulterior prietenilor și membrilor familiei sale.

Semnificația numelui EMILIAN determină faptul că acest om dorește să aibă parte de multe aventuri în viața sa. Iubește să călătorească, să citească și să socializeze, chiar dacă de multe ori poate poza într-o persoană necomunicativă și rece. Acest om dorește să aibă cât mai multe persoane în jurul său, iar acest lucru îl va ajuta în toate planurile vieții.

Totodată, EMILIAN prezintă o trăsătură de caracter care îl poate distruge încet, pe măsură ce trece timpul. Astfel, EMILIAN este o persoană mult prea fragilă, în ciuda faptului că de cele mai multe ori vrea să dea impresia unui bărbat indiferent și rece. Persoana care posedă acest nume este foarte afectată atunci când viața îi oferă obstacole, având nevoie de cei dragi pentru a o ajuta să rămână puternică întotdeauna.

CÂT DE DES ESTE FOLOSIT numele Emilian

Numele EMILIAN este unul dintre cele mai puțin utilizate nume, atât în ceea ce privește țara noastră, cât și în străinătate. Deși acest nume este plin de semnificație, doar un procentaj mic dintre bărbați posedă acest nume.

În ceea ce privește personalitățile din țară, se remarcă actorul EMILIAN Oprea, dar și actorul EMILIAN Crețu.  Totodată, se remarcă și EMILIAN Dolha.

Dat fiind faptul că acest nume este unul foarte rar, personalitățile care dețin acest nume sunt foarte puține, însă cele prezente poartă cu mândrie și respect acest nume, deținând trăsăturile specifice acestuia…

În concluzie, semnificația numelui EMILIAN marchează existența unui bărbat sensibil, dar totodată plin de curaj, seducător, care are nevoie de multă siguranță pentru a lua cele mai bune decizii în viață.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More