Home Nume Copii Semnificația numelui Laurențiu

Semnificația numelui Laurențiu

de bebee
14,5K views
Semnificatia numelui Laurentiu

Semnificația numelui LAURENȚIU pune în valoare un nume care deține numeroase calități gata să impresioneze orice fată și să demonstreze că bărbatul care poartă acest nume este un model demn de urmat.

Totodată, semnificația numelui LAURENȚIU evidențiază faptul că persoanele care dețin acest nume sunt pline de sensibilitate, în ciuda aparențelor. De asemenea, sunt persoane independente, rebele și pline de curaj.

Etimologia numelui Laurențiu

Din punct de vedere etimologic, numele LAURENȚIU provine din limba latină, de la forma „Laurentius”. Acest nume duce la ideea de „laur”, iar bărbatul care poartă acest nume se spune că este „încununat cu lauri”, fiind lăudat și slăvit în unele culturi.

Totuși, numeroși specialiști consideră că acest nume are o proveniență mai veche, din epoca Preromană, dat fiind faptul că unul dintre orașele din acea vreme purta acest nume. Se consideră că cei care poartă acest nume sunt câștigători. Acest lucru se datorează obiceiului roman care consta în așezarea unui laur pe capul celor învingători.

Totodată, numele provine și de la cuvântul „laurus”, care valorifică planta aromatică laur, denumită și dafin. Aceasta a fost folosită pentru a-i decora pe învingători, a evidenția câștigul și succesul.

Istoria numelui Laurențiu

Semnificația numelui LAURENȚIU provine din cele mai vechi timpuri, mai precis, din secolul al III-lea. Acest nume este unul vechi însă este folosit și în prezent pentru a-i numi pe cei mai curajosi bărbați.

Acest sfânt este sărbătorit în fiecare an în data de 10 august, fiind celebrat ca urmare a tuturor minunilor făcute, în special pentru oamenii care nu puteau să vadă. Acest sfânt îi ajuta să își recapete vederea, fiind cinstit și lăudat.

Sfântul Laurențiu a fost unul dintre arhidiaconii episcopului de la Roma, Sixt. După ce acest papă a fost judecat, Laurențiu a vândut pentru cei nevoiași toate lucrurile bisericii. A ajuns să fie arestat, iar, ulterior, omorât cu ajutorul unui grătar plin de cărbuni.

Semnificația numelui Laurențiu

Semnificația numelui LAURENȚIU marchează faptul că persoana care posedă acest nume este una destul de sensibilă, în ciuda faptului că dorește să pozeze într-un bărbat puternic și rece. Deși poate fi destul de distant uneori, acest lucru nu duce la concluzia că LAURENȚIU nu ar putea fi catalogat drept un bărbat sensibil atunci când  reușește să își exteriorizeze emoțiile.

De asemenea, persoanele care poartă numele de LAURENȚIU sunt persoane foarte curajoase. Acestora nu le este frică de nimic, indiferent dacă este vorba de un anumit lucru sau situație. Astfel, LAURENȚIU își asumă riscuri fără nicio teamă de eșec, iubește să îi protejeze pe cei dragi și să demonstreze faptul că este un bărbat curajos.

Numele LAURENȚIU semnifică o persoană foarte independentă, dornică să rezolve de una singură orice probleme care apar, fără niciun ajutor, nici măcar din partea familiei sau a prietenilor. Acest bărbat este unul care adoră să fie puternic prin propriile sale puteri, fără a depinde de cineva anume, nici din punct de vedere sentimental, nici din punct de vedere financiar.

LAURENȚIU este o persoană foarte seducătoare. Iubește jocurile și, prin intermediul lor, reușește să cucerească cu foarte multă ușurință multe femei. Este tandru, sensibil însă acesta se poate transforma foarte repede într-o persoană rece și indiferentă atunci când lucrurile nu merg așa cum își dorește.

Totodată, numele LAURENȚIU este caracterizat de multă loialitate. Acest lucru nu poate fi decât îmbucurător pentru partenerele celor cu acest nume, dat fiind faptul că șansele ca LAURENȚIU să își înșele partenera sunt minime. Acest bărbat consideră că infidelitatea reprezintă o lipsă de respect, iar respectul este una dintre valorile sale preferate.

Una dintre trăsăturile negative de caracter care se regăsesc în fiecare bărbat care deține numele de LAURENȚIU este reprezentată de exigență. Astfel, bărbatul care are acest nume va întâmpina un obstacol atunci când va veni vorba de a-și găsi o parteneră de viață, deoarece dorește ca cea de lângă el să posede calități excepționale. Este foarte greu de mulțumit, iar de multe ori, un bărbat care deține acest nume va ajunge un burlac foarte râvnit.

De asemenea, semnificația numelui LAURENȚIU scoate la iveală faptul că bărbatul cu acest nume este unul foarte misterios. Nu dorește să își împărtășească sentimentele de la prima întâlnire, în schimb, dorește să îi arate partenerei de lângă el faptul că are numeroase așteptări din partea ei. Vrea să demonstreze că este un bărbat puternic, care se lasă foarte greu cucerit însă dacă cineva reușește să îi fure inima, va fi pentru totdeauna.

LAURENȚIU este o persoană destul de rebelă, iar orice lucru interesant poate reprezenta una dintre cele mai frumoase aventuri pentru el. Nu ține cont de nimeni și nimic atunci când observă ceva ce ar putea reprezenta un mijloc de distracție și, totodată, de a învăța anumite lucruri noi și utile în viață. Dat fiind acest fapt, LAURENȚIU are doar prieteni aventurieri, gata să își asume riscuri pentru a trăi cele mai frumoase experiențe.

LAURENȚIU prezintă și anumite trăsături de caracter nu foarte favorabile, iar printre acestea se numără dinamismul. Deși în aparență, poate părea un lucru bun, faptele demonstrează contrariul. Persoana cu acest nume ia de cele mai multe ori decizii pripite, negândite și fără a fi analizate în profunzime. De multe ori, LAURENȚIU ia multe decizii greșite deoarece nu a analizat toate posibilitățile. Faptul că este curajos și iubește să își asume riscuri nu scuză greșelile pe care le face în urma unor decizii luate mult prea rapid.

Cât de des este folosit numele Laurențiu

Numele LAURENȚIU este un nume destul de cunoscut în România însă nu multe persoane îl posedă, din varii motive. Totuși, acesta prezintă numeroase calități pe care majoritatea persoanelor nu le cunosc, iar acest lucru reprezintă un avantaj pentru băiatul LAURENȚIU.

Dintre personalitățile care dețin numele de LAURENȚIU,  se numără membrul trupei 3 Sud Est, LAURENȚIU Duță, dar și compozitorul LAURENȚIU Cazan. De asemenea, este regăsit în lista celor mai faimoși oameni și LAURENȚIU Crăciun. Din lumea sportului, se remarcă LAURENȚIU  Reghecampf, precum și jucătorul de fotbal LAURENȚIU Rus…

În concluzie, semnificația numelui LAURENȚIU exprimă multă curaj, iar această trăsătură este destul de rar întâlnită. Totodată, bărbații cu acest nume sunt pregătiți în orice situație, gata să își asume riscuri și să înfrunte cele mai grele situații!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More