Home Nume Copii Semnificația numelui Adonis

Semnificația numelui Adonis

de bebee
11,K views
Semnificatia numelui Adonis

Semnificația numelui ADONIS este destul de puternică, având în vedere faptul că acest nume nu se bucură de o popularitate atât de mare comparativ cu alte nume folosite atât în România, cât și în străinătate.

De asemenea, semnificația numelui ADONIS face trimitere la numeroase trăsături puternice de caracter pe care bărbații care posedă acest nume le dețin. Astfel, aceștia sunt demni de respect și vor atrage atenția multor doamne și domnișoare prin eleganța pe care o conferă acest nume.

Etimologia numelui Adonis

Din punct de vedere etimologic, numele ADONIS provine din limba greacă, mai precis din forma „Adonai”. Acest cuvânt face trimitere către un lord, un mare domn plin de onoare și demn de respectul tuturor.

Dat fiind faptul că numele ADONIS este unul foarte rar, derivatele numelui său sunt, practic, inexistente. Nu există îndoială faptul că acest nume transmite prin esența sa multă putere și multă originalitate, prin prisma faptului că este un nume rar, purtat de unii dintre cei mai puternici bărbați.

Istoria numelui Adonis

Semnificația numelui marchează faptul că acest nume deține o istorie vastă, plină de legende inedite în care ADONIS a fost personajul principal.

Una dintre cele mai cunoscute legende care îl are pe ADONIS ca protagonist este celebra idilă între Myrrha și tatăl său. Această dragoste incestuasă nu a fost pe placul zeilor, pedepsind-o pe mamă și transformând-o într-un copac, din care ulterior a ieșit ADONIS.

Petrecându-și anii tinereții prin păduri și împrejurimi, ADONIS a cunoscut-o pe nimeni alta decât frumoasa Afrodita. Aceștia s-au îndrăgostit însă nici acest lucru nu a fost agreat de ceilalți zei. Ca urmare a acestui fapt, ADONIS a ajuns să fie omorât de către alt zeu puternic, Ares. Totuși, ajungând în Infern, o cucerește pe Persefona. La rugile Afroditei, Zeus i-a permis lui ADONIS să petreacă primele șase luni alături de Afrodita, iar celelalte șase luni, în Infern.

Semnificația numelui Adonis

Numele ADONIS este unul original, unul dintre cele mai speciale nume care se regăsesc în țară, dat fiind faptul că persoanele care îl poartă sunt în număr foarte restrâns.

Totuși, nu cantitatea ar trebui avută în vedere atunci când este vorba de ADONIS, iar în ciuda faptului ca persoanele posesoare al acestui nume sunt puține, dețin trăsături pe care multe persoane nu le posedă. Astfel, ADONIS își cunoaște abilitățile și va fi mereu dornic să și le îmbunătățească din ce în ce mai mult.

Bărbatul care deține numele ADONIS va da dovadă de un simț al umorului foarte bine dezvoltat. Acest lucru va constitui un atu în orice împrejurare, mai ales atunci când vine vorba de capitolul dragoste. Femeile iubesc ca partenerul lor să aibă un simț al umorului bine dezvoltat, să facă glume bune și să știe când este cel mai bun moment pentru a introduce o mică glumă în discuție.

Astfel, persoanele cu numele ADONIS  sunt persoane care ar face orice pentru ca iubirea să ocupe locul principal în viața lor. Sunt genul de oameni care fac numeroase sacrificii pentru persoana iubită, deoarece acest domeniu ocupă un loc important în viața lor.

ADONIS reușește să își depășească limitele de fiecare dată când viața îl pune la încercare, iar acest lucru nu reprezintă decât o dovadă de tărie de caracter. Deși are numeroase probleme în viață, bărbatului care posedă acest nume nu îi place să le împărtășească cu alți oameni, din simplul fapt că nu dorește să le strice starea de spirit.

Este un spirit liber și adoră aventurile. Nu de puține ori, ADONIS preferă să organizeze excursii spontan, fără a avea nevoie de luni întregi pentru a se gândi la această decizie. Iubește să facă fotografii, fiind o activitate care îi stimulează și mai mult creativitatea pe care o deține. De asemenea, ADONIS nu este adeptul rutinei, deoarece se va simți plictisit, iar acest lucru îl va deprima foarte mult.

Totodată, prin semnificația numelui ADONIS se pune în evidență faptul că acest om este foarte optimist. Obișnuiește să vadă partea plină a paharului, iar acest lucru îl va face, totodată, un bărbat atent la oamenii din jur. ADONIS nu judecă oamenii după aparențe și iubește să vadă ce este mai bun din fiecare om, trecând uneori cu vederea peste defectele oamenilor.

Una dintre trăsăturile negative de caracter este reprezentată de narcisism. Astfel, ADONIS este conștient de faptul că este un bărbat puternic, iar încrederea în sine se poate transforma foarte ușor în narcisism. Iubește să fie mereu aranjat însă uneori întrece limitele, punându-i pe cei din jurul său într-o postură mai proastă.

Totodată, ADONIS este un bărbat încăpățânat, deoarece are foarte multă încredere în aptitudinile sale și nu de puține ori acesta nu recunoaște că a greșit. Deși acceptă și părerile celorlalți în cea mai mare a timpului, nu îi place să fie contrazis atunci când este sigur că are dreptate.

Așadar, ansamblul trăsăturilor sale de caracter reprezintă un echilibru perfect între calități și defecte, iar bărbatul ADONIS va fi un model demn de urmat pentru ceilalți din jurul său.

Cât de des este folosit numele Adonis

Așa cum am prezentat anterior, în ciuda faptului că este un personaj puternic în mitologie, ADONIS nu este un nume foarte popular în rândul românilor. Nici peste hotare lucrurile nu stau diferit, iar aceste lucruri conduc spre concluzia că ADONIS este unul dintre cele mai rare nume de băieți din lume.

În ciuda faptului că personalitățile care poartă numele acesta sunt foarte rare, se remarcă totuși un poet destul de renumit al cărui pseudonim era ADONIS. Acest poet de origine siriană și-a intitulat și o operă în acest fel, fapt ce arată că este cucerit de acest nume.

Deși ADONIS nu a fost cel mai faimos nume în ultimul deceniu, numeroase femei au început să își numească în acest fel copilul, considerând că va fi binecuvântat cu numeroase calități reprezentative ale personajului mitologic ce a cucerit-o pe frumoasa Afrodita…

În concluzie, semnificația numelui ADONIS va conduce spre numeroase legende, unele mai captivante decât celelalte, remarcând în persoanele care posedă acest nume trăsăturile minunatului personaj din mitologia greacă ce a reușit să cucerească cele mai frumoase zeițe.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More