Home Nume Copii Semnificația numelui Gabriela

Semnificația numelui Gabriela

de bebee
30,K views
Semnificatia numelui Gabriela

Numele GABRIELA este un nume foarte de utilizat în rândul doamnelor și domnișoarelor, iar încă din cele mai vechi timpuri a reprezentat un nume cu o puternică semnificație, mai ales religioasă.

Cu toții știm cel puțin o persoană care să poarte numele GABRIELA, însă ce trăsături de caracter ascunde acest nume puternic?

Etimologia numelui Gabriela

Etimologic, acest nume provine din limba ebraică, una dintre cele mai vechi limbi care au existat în lume. GABRIELA provine de la cuvântul „gabar” care înseamnă „puternic”. Prin corelarea acestor idei, ne putem da seama de intensitatea și forța acestui nume. De asemenea, alăturarea sufixului „-ela”, se referă la puterea Lui Dumnezeu, iar ca o traducere ale acestor cuvinte alăturate, rezultă ideea de om puternic prin Dumnezeu. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, GABRIELA va putea realiza lucruri mărețe, iar religia și Divinitatea sunt foarte importante pentru ea.

În limba arabă, acest nume apare sub forma „Djibril”, în Cehia apare „Gabko” și „Gabris”,  iar în limba olandeză este prezentă forma de „Gabriellia”. Toate se referă la același nume, iar cea mai întâlnită poreclă este „Gabi”.

Istoria numelui Gabriela

Numele GABRIELA este unul dintre cele mai vechi nume care există, din ceea ce evidențiază forma masculină a acestui nume, Gabriel. Știm cu toții de existența Arhanghelului Gabriel, personalitatea biblică ce a vestit-o pe Fecioara Maria de venirea pe lume a fiului Lui Dumnezeu, Iisus. Totuși, aceasta nu a fost singura vestire pe care a făcut-o Gabriel, deoarece a vestit și părinții lui Ioan Botezătorul că acesta va veni pe lume.

Gabriel a fost unul dintre îngerii preferați ai Lui Dumnezeu, care i-a dat acestuia unele dintre cele mai importante roluri în istoria religioasă. Acest Sfânt este sărbătorit în data de 8 noiembrie, reprezentând o sărbătoare importantă.

Astfel, este dovedit faptul că acest nume, fie și în forma de gen masculin, are o istorie puternică pentru fiecare dintre noi, datând încă din Vechiul Testament. În prezent, GABRIELA este mult mai utilizată decât numele la genul masculin.

Semnificația numelui Gabriela

Știm cu toții că numele GABRIELA este un nume cu o forță majoră, iar de acest lucru ne putem da seama cel mai ușor prin rostirea lui. Este un nume format din mai multe litere, care dovedește faptul că nu doar numele scurte dețin trăsături puternice.

În primul rând, numele GABRIELA inspiră mult farmec și charismă, fapt demonstrat de multe celebrități care au avut un succes foarte mare la public. Șarmul lor este vizibil, iar felul în care acestea știu aborda toate tipurile de oameni le creează un avantaj comparativ cu alte nume.

Sunt persoane blânde și calme, însă nu de puține ori sunt călcate pe nervi de cele mai mărunte lucruri. Se enervează destul de ușor, însă calmul lor intervine în fiecare problemă, iar astfel ajung de multe ori să își ceară iertare oamenilor pe care și-au revărsat nervii. De asemenea, sunt firi iertătoare, cărora nu le place să renunțe la oamenii dragi, chiar dacă aceștia le supără uneori. Acest lucru poate reprezenta și un defect, deoarece uneori este mai bine să spui „Adio!” oamenilor care nu merită să facă parte din viața ta.

În al doilea rând, GABRIELA este o persoană foarte misterioasă, o femeie „fatală” care are succes în dragoste datorită faptului că este jucăușă și îi place să se joace cu mintea bărbaților. Aceasta se lasă foarte greu cucerită, iar cei care au noroc sunt persoane puternice la rândul lor, pline de charismă și mister.

Femeile care dețin acest nume sunt persoane cărora nu le place să primească ordine, iar pentru GABRIELA, un lucru mai puțin plăcut pe care i-l poate rezerva viața este să aibă un loc de muncă unde să existe un șef. Se descurcă cel mai bine pe cont propriu, fiind propriul lider și ghidându-se după propriile intuiții.

GABRIELA este o ființă foarte sufletistă, atât cu oamenii, cât și cu necuvântătoarele. Iubește animalele foarte mult și de cele mai multe ori ajunge să aibă în grijă prea multe însă nimic nu se compară cu dragostea și afecțiunea unui prieten necuvântător.

Nu în ultimul rând, acest nume inspiră mult respect. Este un nume des întâlnit la cele mai respectate femei din lume, cu o puternică influență în cele mai populare domenii din zilele noastre. Persoanele care au primit acest nume sunt foarte norocoase, atât din punct de vedere financiar, cât și emoțional. Acestea își pot găsi cu ușurință parteneri de viață, însă îi pot pierde la fel de ușor din cauza faptului că, de multe ori, uită să acorde atenție și altora, dar fiind faptul că sunt foarte implicate și în alte activități.

GABRIELA adoră să ajute oamenii, iar activitiatea ei preferată ar putea fi, de departe, voluntariatul. Are planuri mărețe, iar acest fapt este antrenat de ambiția sa pentru a realiza cele mai frumoase planuri pe care le are!

Cât de des este folosit numele Gabriela?

GABRIELA a fost și este unul dintre cele mai utilizate nume din istorie. Chiar dacă în aparență pare un nume simplu și comun, ascunde multe semnificații pe care oamenii au început să fie din ce în ce mai preocupați în a le cunoaște.

Printre persoanele care îl posedă se regăsesc numeroase celebrități la nivel mondial. Câteva dintre aceste exemple le reprezintă actrițele Gabriella Demetriades, o femeie de succes atât în lumea filmelor, cât și în lumea afacerilor și a modelingului, și actrița Gabriella Wright, care cochetează și ea cu moda.

Și româncele noastre au purtat cu mândrie acest nume, iar GABRIELA Szabo este un exemplu de femeie care a purtat cu mult drag numele și a adus mândrie țării noastre. A făcut ca numele său să fie rostit în cele mai puternice țări ale lumii, fiind o sportivă recunoscută mondial.

Numele GABRIELA este purtat cu mândrie de numeroase femei care au succes și din România, nu doar din afară. Astfel, există o mulțime de femei de afaceri, politiciene, avocate, medici sau profesoare. Fiecare femeie care poartă acest nume cu mult drag este mândră de ea însăși!

Așadar, numele GABRIELA este purtat de cele mai puternice femei, fie că sunt recunoscute la nivel mondial, național sau doar în cercul de prieteni. Cel mai important lucru este să purtați numele cu mândrie!…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More