Home MamiciSanatate Ce detergent să folosim pentru hăinuţele bebeluşului?

Ce detergent să folosim pentru hăinuţele bebeluşului?

de bebee
11,K views
detergent

Ca orice mămică la început de drum, după imensa aşteptare de a avea în braţe pruncuşorul mult dorit, pentru care te-ai rugat poate zi şi noapte Bunului Dumnezeu ca să ţi-l ofere, acum îţi doreşti să îi asiguri copilaşului toate lucrurile frumoase şi necesare despre care crezi că va avea nevoie. Printre lucrurile necesare de care ar putea avea nevoie se numără şi tipul detergentului special destinat bebeluşilor.

Medicii pediatri sfătuiesc mămicile să folosească pentru spălarea hăinuţelor bebeluşilor detergenţi speciali destinaţi acestora, în scopul prevenirii apariţiei iritaţiilor şi a eventualelor alergii. Detergenții respectivi conţin ingrediente cât mai naturale, hipoalergenice şi mult mai puţin chimice comparativ cu ale altor detergenţi.

Este foarte greu să găseşti un detergent bun care să poată curăţa petele murdare de pe hăinuţe, dar să şi protejeze pielea sensibilă şi fină a copilaşului, care necesită o îngrijire foarte amănunţită.

Dragi mămici sau viitoare mămici, acei detergenţi speciali pentru copiii voştri nu sunt parfumaţi, în schimb, sunt hipoalergenici. Există şi detergenţi care conţin aloe vera, dar şi detergenţi sub formă de gel, care sunt foarte eficienţi în curăţarea perfectă a hăinuţelor copiilor dumneavoastră.

haine bebelusi

Cu siguranţă vă întrebaţi de ce trebuie să folosim alt tip de detergent pentru a spăla hainele copiilor, în timp ce, pe timpul bunicilor noastre, nici nu se pomenise de aşa ceva, nici măcar în glumă. Răspunsul este foarte simplu: în ziua de azi, mediul este foarte poluat din cauza dezvoltării societăţii, producătorii gândindu-se doar la profit, nu şi la sănătatea oamenilor atunci când scot pe piaţă diverse produse, multe chiar modificate genetic, în timp ce, pe timpul bunicilor noastre, oamenii mâncau doar ceea ce produceau în culturile proprii, asigurându-şi un stil de viaţă sănătos, în comparaţie cu noi.

Unii medici recomandă chiar spălarea separată a hainelor bebeluşilor, căci se pot lua diverşi microbi de la hainele părinţilor.

Dacă treceţi prin situaţia în care îi apar diverse iritaţii copilului dumneavoastră, contactaţi medicul de familie cât mai curând, ca să consulte bebeluşul şi să vă sugereze o altă metodă de spălare a hăinuţelor sau un alt tip de detergent.

Tipuri de detergenţi pentru spălarea hăinuţelor:

  • Dermalin Baby

Poate fi găsit la farmaciile Sensiblu; este destinat copiilor care sunt alergici sau care suferă de astm, dermatită ori afecţiuni pulmonare; se recomandă să fie utilizat cel puţin în primele șase luni din viaţa copilului; nu conţine substanţe toxice.

  • Detergent bio

Este hipoalergenic, atât pentru rufe albe, cât şi colorate; nu conţine chimicale, parfumuri, coloranţi, enzime sau conservanţi.

  • Sano Maxima sensitive

Este special creat pentru bebeluşi, deoarece nu conţine înălbitori şi enzime; poate fi utilizat la orice temperatură.

  • Teo bebe

Acesta este un alt detergent special creat pentru cei mici; conţine aloe vera, săpunuri naturale (cu rol în protejarea pielii copilului), iar parfumul uşor delicat nu provoacă alergii.

  • Nuci de spălat

Este un detergent atât bio, cât şi economic; acesta conţine o substanţă naturală antibacteriană, numită saponină; pe lângă toate acestea, mai este şi hipoalergenic, protejând pielea sensibilă a bebeluşilor…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More