Home Fertilitate, conceptie 5 simptome ale fibromului uterin

5 simptome ale fibromului uterin

de bebee
7,8K views
fibromului uterin

Cele mai importante cinci simptome ale fibromului uterin anunță persoanele care suferă de această afecțiune că ceva nu este în regulă cu organismul lor. Aceste cinci simptome pot ajuta o femeie să depisteze și ce anume nu este în regulă cu organismul său.

Ce este fibromul uterin?

Fibromul uterin se manifestă prin apariția unor excrescențe non-canceroase la nivelul uterului, acestea apărând de regulă în perioada în care o femeie poate face copii. Fibromului uterin nu îi este asociat un risc major privind posibilitatea apariției unei tumori canceroase și aproape niciodată nu se dezvoltă în cancer. Aceste excrescențe pot varia în număr și dimensiuni. Între 70% și 80% dintre femei vor dezvolta fibroame uterine până la vârsta de 50 de ani.

Simptomele fibromului uterin

            Simptomele manifestate în cazul apariției fibromului uterin se pot dezvolta încet, în decursul mai multor ani, sau foarte rapid, în doar câteva luni. Majoritatea femeilor care dezvoltă astfel de excrescențe nu resimt niciun simptom sau acestea sunt de regulă moderate, astfel încât în cele mai multe cazuri nu necesită niciun tratament. Cu toate acestea, pentru anumite femei simptomele fibromului uterin pot deveni o adevărată problemă. Durerea și menstruația abundentă sunt printre cele mai comune astfel de simptome. În cele mai multe cazuri, infertilitatea este un alt simptom al acestei afecțiuni. Simptomele pe care o femeie le simte în cazul în care are această boală depind foarte mult de locul unde acele excrescențe sunt localizate la nivelul uterului. Iată care sunt cinci cele mai comune simptome ale fibromului uterin:

  1. Dereglarea menstruației – Aceasta poate fi marcată de perioade prelungite ale scurgerilor menstruale, fluxul menstrual fiind, de asemenea, mult mai abundent decât în mod normal. Mai mult, pot apărea dureri severe în acest interval de timp. Micile sângerări înainte sau după menstruație sunt, de asemenea, cauzate de existența acestor excrescențe.
  2. Dureri la nivelul pelvisului – Aceste dureri se pot manifesta la nivel abdominal, la nivelul pelvisului sau în zona lombară. Pot apărea dureri chiar și în timpul actului sexual. Aceste dureri cauzează un mare disconfort, generând stări de irascibilitate și afectând totodată puterea de concentrare a unei persoane.
  3. Presiunea – Excrescențele care se dezvoltă pe organele sistemului reproducător apasă asupra acestora producând o anumită presiune în interiorul organismului. Astfel senzația de balonare sau presiunea la nivelul abdomenului reprezintă alte manifestări tipice ale acestei afecțiuni.
  4. Probleme urinare – fibromul uterin poate cauza probleme și în ceea ce privește urinarea. În aceste cazuri, urinarea frecventă sau scurgerile urinare sunt alte simptome cauzate de aceste excrescențe. Alături de durere, aceste simptome creează un disconfort foarte mare în viața de zi cu zi a unei femei. Mai mult, fibromul uterin poate fi responsabil și pentru blocajul renal, urmat mai apoi și de blocajul uretral. Totuși, aceste efecte apar doar foarte rar în cazul persoanelor care suferă de această afecțiune.
  5. Infertilitatea – uneori apariția acestor excrescențe generează anumite bariere la nivelul sistemului reproducător, astfel încât devine foarte greu pentru o femeie să rămână însărcinată. Fibromul uterin poate fi cauza unui avort spontan, dar și a altor dificultăți ce pot apărea în timpul sarcinii, precum ruperea placentei sau nașterea prematură…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More