Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Gabriel

Semnificația numelui Gabriel

de bebee
36,8K views
numele Gabriel

Semnificația numelui Gabriel este asociată cu puterea divinității supreme, fiind un nume utilizat frecvent în onomastica noastră, însă varianta lui feminină, care este Gabriela, pare să domine din acest punct de vedere.

Conform calendarului ortodox, acest nume este celebrat pe data de 8 noiembrie în fiecare an, zi în care Biserica cinstește Soborul Sfinților Mihail și Gavril, iar în data de 29 septembrie este sărbătorit la catolici.

Originea numelui Gabriel

Aceasta pare a fi una ebraică, reproducând un vechi nume, Gabar, care înseamnă „puternic”, iar alături de terminația „el”, acesta reprezintă faptul că „Dumnezeu este puternic”, „El” făcând referire la Dumnezeu, în acest caz.

Așadar, numele Gabriel este unul cu o energie puternică, iar asta datorită legăturii existente cu Dumnezeu și cu puterea Lui.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Gabriel

Se presupune faptul că bărbații care poartă numele Gabriel reușesc să se impună destul de bine, fiind persoane care impresionează încă de la prima vedere. Gândurile celui care poartă acest nume sunt greu de bănuit sau de ghicit, chiar dacă nu depune eforturi în a le ascunde, însă pare mereu o fire misterioasă și pare să aibă o forță interioară destul de greu de învins.

Chiar dacă lasă impresia că este o persoană insensibilă la prima vedere, sufletul acestuia este unul foarte mare și pare a fi dependent de armonie, chiar dacă nu conștientizează acest lucru. Acest suflet mare, care vine asociat sensibilității și nu ar trebui văzut ca  fiind o slăbiciune, mai ales pentru faptul că este vorba de un bărbat, ba din contră, acest lucru pare a fi sursa puterii și energiei sale, deoarece acesta reușește să-l sprijine și să-l motiveze în tot ceea ce face.

Se pare că și creativitatea este un atu al purtătorilor acestui nume, mai ales când vine vorba de domeniul artei, însă nu se rezumă numai la aceasta, fiind exprimată și afișată ori de câte ori le este posibil să facă acest lucru, deoarece este un motiv de mândrie pentru aceștia.

Credința acestor persoane se răsfrânge asupra unui scop, asupra unui obiectiv bine stabilit, pe care aceștia vor să-l atingă, deși uneori nu le este clar care anume ar putea fi acesta.

Scopul lor principal însă este unul bine conturat, fiind reprezentat de faptul că aceștia vor mereu să învețe să se aprecieze tot mai mult și vor să aibă mereu încredere în forțele lor proprii, deoarece știu că numai așa vor putea merge înainte.

Semnificația numelui Gabriel în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Gabriel este cifra 9.

Această cifră este destul de importantă, deoarece reprezintă intuiția, umanitatea și energia care are capacitatea de a se regenera…

Iată că există o oarecare legătură între caracterul purtătorilor numelui Gabriel și aceste elemente. Se presupune că aceștia sunt chiar telepatici, potrivit acestui număr, iar standardele înalte sau acele obiective pe care le au sunt lucruri care ocupă un loc important în viața lor, ba chiar unele pe care se așteaptă să le vadă și la cei din jur, mai ales la cei cu care aceștia interacționează destul de des. Dacă ei luptă pentru un anumit scop, la fel ar trebui să facă și cei din anturajul lor.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More