Este bine să vaccinăm copilul pentru că protejează bebeluşii şi copiii împotriva afecţiunilor serioase şi a efectelor dezastruoase ce pot include paralizie, orbire şi chiar moarte, în cazuri extreme.
Un medic specialist american ne explică pe larg care sunt cele cinci motive importante, de top, pentru care ar trebui să ne vaccinăm copilul, deoarece acestea nu numai că sunt sigure, dar sunt şi necesare.
Vaccinul protejează
Făcute special pentru a combate aceste boli, vaccinurile şi-au făcut treaba atât de bine, încât majoritatea oamenilor aleg această variantă fără a mai asculta ce are de spus medicul, deoarece îşi pun toată încrederea în acurateţea lor.
“Lipsa expunerii la unele boli sau afecţiuni a făcut să se creadă că este sigur şi în regulă să nu te vaccinezi”.
Nu protejezi doar copilul
Chiar dacă este vorba de o problemă individuală sau publică de sănătate, gândeşte-te că vaccinarea nu protejează doar copilul sau familia ta, dar şi prietenii şi comunitatea cu care intră în contact. Când alegi această metodă, cel mic este protejat şi faţă de cei care sunt prea tineri pentru a fi vaccinaţi sau cei care sunt bolnavi, din păcate.
Vaccinul este sigur şi de efect
A fost demonstrat de ceva vreme de către fizicienii şi profesioniștii din această breaslă că atât timp cât vaccinul este făcut la vârsta la care este şi recomandat, acesta va proteja împotriva bolii sau afecţiunii în cauză, indiferent de cât de vulnerabil este organismul.
De menţionat este faptul că în primele luni de viaţă bebeluşii sunt expuşi la sute de bacterii pe tot timpul unei zile, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar este extrem de solicitat, iar dacă nu primeşte destul ajutor, clachează şi abandonează lupta.
Bolile nu ţin cont de hotare
În cazul în care vă plimbaţi des, ar trebui să vă doriţi mai mult să fiţi la zi cu vaccinurile bebeluşului. Apar zilnic fel de fel de noi boli ce “călătoresc” pe baza aerului, iar cei mici pot contacta foarte uşor toţi aceşti microbi extrem de dăunători.
Vaccinul poate spune “adio” unei boli
Gândiţi-va la variolă, care a dispărut încă din 1980; atât timp cât toţi s-au vaccinat împotriva ei, într-un mod sau altul aceasta şi-a pierdut din existență. Asta se poate întâmpla cu orice afecţiune sau boală atât timp cât ne dăm silinţa…
Cu toate acestea, informaţi-vă din toate punctele de vedere înainte de a lua o asemenea decizie în ceea ce priveşte vaccinarea bebeluşului. Nu este bine nici să exagerăm, dar nici să fim prea delăsători, deoarece până la urmă siguranţa copilului prezintă o prioritate pentru fiecare părinte.