Home Bebelusi 0-12 luniVaccinuri 10 motive ca să vaccinăm bebeluşul

10 motive ca să vaccinăm bebeluşul

de bebee
1,8K views

Beneficiul imediat al vaccinului este imunitatea individuală; acesta asigură o protecţie pe termen lung, iar câteodată pentru toată viaţa împotriva unor boli. Vaccinurile recomandate încă din faşă sunt extrem de importante când vine vorba de varicelă, oreion, afecţiuni respiratorii, dar şi altele.

Pe măsură ce copilul va creşte, va fi nevoie de administrarea altora pentru a menţine imunitatea în termenii cei mai buni.

În cele ce urmează îţi vom prezenta zece dintre cele mai importante motive pentru care trebuie să ne vaccinăm bebeluşii, precum şi câteva lucruri pe care probabil nu le-ai ştiut până în momentul de faţă.

Vaccinarea este un procedeu simplu, rapid şi extrem de eficace. Odată ce copilul tău a fost vaccinat împotriva unei boli, organismul lui micuţ poate lupta la putere maximă. Dacă acesta nu este vaccinat, riscul de apariţie a bolii creşte imediat. Haide să vedem şi celelalte motive.

  1. Bebeluşii necesitã protecţie încă din primele zile. Pentru a fi cu totul imunizat, copilul ale nevoie de toate dozele de vaccinuri în conformitate cu recomandările medicului specialist. Dacă nu se primesc toate, copilul rămâne vulnerabil în faţa unor afecţiuni destul de serioase.
  2. Vaccinarea protejează atât familia, cât şi prietenii şi comunitatea în sine; când toţi cei din jurul tău, inclusiv tu şi copiii îşi primesc vaccinurile la timp, ajutăm comunitatea să disperseze bolile serioase sau chiar să le întrerupă existenţa de-a binelea.
  3. Părinţii doresc să facă tot ce le stă în putinţă pentru a se asigura că bebeluşul lor este sănătos şi va rămâne protejat împotriva unor afecţiuni, iar vaccinarea este cea mai bună metodă de a face acest lucru în momentul de faţă;
  4. Vaccinul protejează copilul împotriva bolilor grave şi complicațiilor ce pot apărea pe parcurs și care pot include: amputarea unui braţ, a unui picior, paralizie, pierderea auzului, convulsii, deteriorarea creierului sau chiar moartea.
  5. Vaccinurile sunt sigure şi au efect; toate sunt şi au fost revizuite de-a lungul vremii cu atenţie de către medici, dar şi de Guvernul Federal, pentru a se asigura că totul este în ordine.
  6. Organizațiile importante cum sunt Academia Americană de Pediatrie, Academia Americană a Familiei de Fizicieni sau Centrul de Prevenire şi Control cred cu tărie în aceste lucruri şi sprijină familiile care aleg să-şi vaccineze bebeluşul.
  7. În condiţiile în care tu alegi să nu-ţi vaccinezi copilul, acesta poate răspândi toţi germenii sau chiar diferite boli celor care încă nu sunt vaccinaţi sau au o imunitate mai scăzută.
  8. În momentul în care alegeţi să vă vaccinaţi bebelusul, acesta poate intra în contact cu cei care suferă de anumite boli sau afecţiuni care de care mai severe, în acest caz el fiind protejat.
  9. Multe boli pot lua naştere dacă nu se fac vaccinurile preventive în privinţa cărora părinţii sunt extrem de suspicioşi…
  10.  Alege să-ţi vaccinezi copilul, pentru ca pe viitor acesta să nu fie nevoit să trăiască într-o „bulă” unde tu va trebui să ai mereu grijă de el cu privire la ce mănâncă și când, unde şi, mai ales, cu cine intră în contact. Câștigă timp preţios încă de acum!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More