Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Mihaela

Semnificația numelui Mihaela

de bebee
46,9K views
nume Mihaela

Semnificația numelui Mihaela este una destul de clară, nefiind cazul să stăm prea mult să îl analizăm. Încă de la prima vedere ne putem da seama că acest nume se află într-o strânsă legătură cu numele Sfântului Mihail, care este forma masculină a numelui Mihaela.

Conform calendarului ortodox, acest nume este celebrat pe data de 8 noiembrie, zi în care Biserica cinstește Soborul Sfinților Mihail și Gavriil.

Originea numelui Mihaela

Numele Mihaela este ebraic și provine de la forma numelui „Mikael”, care, în vechiul Testament, era unul dintre cei mai mari îngeri și a fost descris ca fiind un mare ocrotitor al copiilor din Israel. Prezența elementului „el” la finalul acestui nume se presupune a avea legătură cu numele divinității, ceea ce duce la concluzia că numele Mihaela este o persoană care „se aseamănă cu Dumnezeu”.

Așadar, din punct de vedere al originii acestui nume, putem spune că purtătoarele acestuia sunt considerate ca fiind persoane protectoare, grijulii, care se află într-o puternică legătură cu divinitatea și personajele biblice.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Mihaela

Datorită originilor numelui, se presupune că persoanele care-l poartă sunt responsabile și cinstite, sunt acel tip de persoane pe care știi că te poți baza mereu atunci când te lovești de o situație mai dificilă. Cu siguranță Mihaela este prima persoană care va sări în ajutorul acelora care se confruntă cu zile grele.

Datorită faptului că acestea tind mereu să se îndrepte spre cel mai bun drum și pentru că doresc să adopte cele mai bune decizii, sunt ușor rigide și chiar și încăpățânate, însă acestea sunt calități bune, în cazul în care vor să obțină ceea ce își doresc în viață.

Purtătoarele acestui nume sunt atente la detalii, iar sufletul lor este unul dintre cele mai bune din câte s-au cunoscut, acordă mereu o a doua șansă celor care le-au greșit, însă dacă lucrurile se repetă, fii sigur că nu o vor face la nesfârșit!

Orice mediu este unul optim pentru ca acestea să poată trăi, însă au liniște, deoarece sunt conștiente de faptul că prezența lor va lăsa mereu loc armoniei, chiar și în cel mai tensionat mediu.

Chiar dacă sunt mereu curioase și vor să se avânte în tot felul de experiențe, acestea nu uită de cei din jur și încearcă să-i ajute la nevoie.

Semnificația numelui Mihaela în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Mihaela este 4.

Această cifră ilustrează faptul că sunt persoane de nădejde, după cum a fost menționat anterior, sunt primele care se oferă să-i ajute pe cei care se confruntă cu diferite dificultăți.

Indiferent ce obstacole apar în calea lor, acestea reușesc să ajungă la destinația propusă, ceea ce demonstrează că au un puternic simț al stabilității și sunt mereu sigure pe ele însele, pe abilitățile și capacitățile lor…

Caută întotdeauna să aibă siguranță, motiv pentru care uneori uită se se bucure de lucrurile mici pe care viața le oferă.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More