Home NastereaNasterea prin cezariana Iată ce spun cercetătorii că „le lipsește” copiilor născuți prin cezariană

Iată ce spun cercetătorii că „le lipsește” copiilor născuți prin cezariană

de bebee
2,7K views
nastere prin cezariana

Cercetătorii de la Universitatea din Alberta, Canada, spun despre copiii născuți prin cezariană că prezintă mai multe șanse de a dezvolta boli cum sunt astmul sau diabetul.

Studiul arată că modul în care se nasc și sunt hrăniți copiii cât timp sunt bebeluși afectează bacteriile intestinale la nou-născuți.

Echipa care s-a ocupat de această cercetare a studiat bacteriile din interiorul tractului intestinal la 24 de bebeluși sănătoși.

Rezultatele lor sugerează că bebelușilor născuți prin cezariană le lipsește un grup specific de bacterii găsite la sugarii pe cale naturală.

Cercetătorii spun că acest lucru ar putea însemna un risc crescut de a dezvolta boli cum sunt astmul, boli inflamatorii a intestinului sau chiar cancer.

Oamenii transporta bacterii cu ei și pe corpurile lor, spun cercetătorii, dintre care cele mai multe sunt fie de ajutor, fie nu ajută cu nimic…

Echipa de cercetare încearcă să efectueze un studiu mai mare, prin analiza a 200 de bebeluși, și să compare rezultatele dintr-un eșantion de scaun luat la momentul cercetării și unul după un an.

 

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More