Home Scolari De ce trebuie să ne dăm copiii să facă sport

De ce trebuie să ne dăm copiii să facă sport

de bebee
2,4K views
De ce trebuie să ne dăm copii să facă sport

Un bun parinte ştie ce îşi doreşte pentru copilul său, când trebuie să îşi încurajeze copilul să facă ceva şi când nu. În ceea ce priveşte sportul, cred că toţi părinţii sunt de parere că cei mici trebuie încurajaţi să-l practice. Multiplele beneficii aduse de sport copiilor nu pot fi trecute cu vederea şi, de aceea, este necesar să ne dăm copiii să facă sport.

copii-la-inot

Sportul aduce multe beneficii stării de sănătate a celor mici. De aceea, dacă îl vei face pe copilul tău să iubească aceste activităţi fizice, îl vei ajuta, de fapt, să crească sănătos şi armonios. Cel mic va ajunge un adult activ, sănătos şi plin de energie pozitivă.

Probabil că la început cel mic va riposta şi nu va dori să facă un anume sport. Este datoria ta de părinte să îl ajuţi să pornească pe acest drum. Trebuie să îi explici într-un mod simplu cât de bine îi va face sportul şi cât de mult se va distra.

Iată câteva dintre celelalte motive pentru care ar trebui să ne dam copiii să facă sport.

Copiii care fac sport sunt mai motivaţi

Da, este adevărat! Copiii care practică un sport îşi stabilesc cu mai mare ușurință un obiectiv, sunt mai competitivi şi mai motivaţi să îşi ducă planurile la îndeplinire.

Sportul îi ajută pe copii să înveţe să stabilească strategii şi să ia decizii cu mai mare uşurinţă.

Un alt motiv pentru care ar trebui să vă încurajați copiii să facă sport este pentru dezvoltarea spiritului de echipă. Acest beneficiu le va fi de folos şi în viaţa de adult. Cei care fac un sport în copilărie învață de timpuriu sa urmeze reguli, să îi ajute pe alţii, să colaboreze cu cei din jurul lor şi, prin urmare, să ajungă modele în societate.

De asemenea, copiii care fac un sport vor reuşi să aibă mai multă încredere în ei şi în forţele lor. În timpul practicării sportului, copiii sunt încurajaţi în mod constant de colegi, părinţi şi de cei care îi antreneză. Astfel, cei mici sunt impulsionaţi şi reuşesc să îşi clădească încrederea în sine.

Copiii care fac un sport au şi o mai bună sănătate mentală

Este bine ştiut faptul că activitatea fizică favorizează circulaţia sângelui în creier. Astfel, cei mici vor reuşi să se concentreze mai mult şi să învețe mai uşor. În plus, copiii care fac sport nu vor mai pierde timpul cu activităţi precum jocurile pe calculator sau privitul la TV. Ei îşi vor dori să îşi petreacă timpul liber practicând sport.

Nu în ultimul rând, un motiv important pentru care ar trebui să ne dăm copiii să facă sport este îmbunătăţirea aspectului fizic.

S-a demonstrat deja ca acei copii care practică o astfel de activitate fizică sunt mai puţin predispuşi la obezitate. Aceşti copii au grijă de corpul lor şi astfel vor face şi când vor ajunge adulţi. Oamenii respectivi vor fi mai zâmbitori, mai mulţumiţi şi, bineînţeles, mai fericiţi.

Toate cele menţionate anterior trebuie să vă ajute în primul rând pe voi, parinţii, să conştientizaţi cât de important este să îi susţineţi pe cei mici să facă un sport.

Copiii trebuie să iubească sportul şi toate activităţile ce implică mişcare pentru a ajunge niște adulţi sănătoşi, responsabili şi fericiţi…

Sportul este viaţă!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More