Home Scolari Copilul meu a fost părăsit de prima iubită – cum trebuie să îi fim alături?

Copilul meu a fost părăsit de prima iubită – cum trebuie să îi fim alături?

de bebee
1,7K views

Iată că am ajuns în momentul în care copilul nostru se îndrăgosteşte  pentru prima dată. Dar din păcate, nu totul este roz în viaţă, iar de acest lucru se convinge şi el. E şi normal ca la vârsta copilăriei să iubeşti, dar și să nu fii iubit de către cea dragă ţie.

Este destul de dificil să îi vedem pe copiii noştri cum suferă, dar trebuie să îi facem să înţeleagă faptul că aceste lucruri sunt absolut fireşti.

Potrivit unor studii, prima dată ne îndrăgostim la vârsta de cinci-șase anişori. Deşi ne este greu să credem, şi copiii au emoţii atunci când vine vorba de a-şi face curaj ca să vorbească cu fata lor dragă. După momentul în care reuşeşte să vorbească cu ea, să îşi exprime dragostea, acesta îşi poate da seama că acea fetiţă nu este aşa cum el îşi doreşte, dezamăgindu-l profund şi făcându-l chiar să sufere.

Părinţii trebuie să îl sprijine, să îl susţină şi să îi ofere toată dragostea părintească şi suportul emoţional de care ar putea avea nevoie. Mama trebuie să fie foarte atentă la toate gesturile pe care acesta începe să le facă. De exemplu, dacă se simte ruşinat în prezenţa unei fete, este interesat de jocurile ce presupun existenţa a două personaje (mama şi tata) şi începe să fie interesat de lucrurile frumoase şi romantice.

despartire

  • Spre bucuria noastră, aceste poveşti de dragoste din copilărie sunt doar trecătoare şi uitate repede.
  • În cazul unor decepţii, ai putea să îi îndrepţi atenţia către colegii şi prietenii care ţin la el.
  • Începe să îi povesteşti că şi tu ai trecut exact prin aceleaşi decepţii în dragoste în perioada copilăriei, şi fă-l să înţeleagă faptul că acestea sunt lucruri care se întâmplă oricărui om.
  • Nu încerca să adopţi un comportament agresiv faţă de copil dacă nu ştii cum să procedezi în această situaţie, căci acesta se va simţi ruşinat şi intimidat, ducând la formarea complexelor în perioada adultă.
  • Fii deschis față de copil, încearcă să te apropii de el, devenind cel mai bun prieten al său, ca să aibă încredere în tine şi să ştie că întotdeauna poate apela când are nevoie de ajutorul tău.
  • Ca părinte, trebuie să îl consolezi şi să îi promiţi că nu vei povesti nimănui momentul greu prin care trece, putându-ţi da seama de cât de puternice sunt sentimentele lui investite în dragostea pentru fata lui dragă.
  • Trebuie să îl faci să înţeleagă faptul că aşa e în dragoste, uneori eşti fericit, alteori eşti trist, plângi de fericire sau tristeţe, dar asta nu înseamna că nu trebuie să mai încerci să îţi cauţi dragostea, gândindu-te că vei suferi mereu din cauza dragostei neîmpărtăşite.
  • În aceste momente, orientează-i atenţia spre joacă, plimbări prin parc şi citit. Ajută-l să îşi găsească un hobby în care să se regăsească.

Vorbeşte cu celelalte mămici care au întâmpinat aceeași problemă şi vezi ce anume au făcut acestea ca să îşi ajute copiii să treacă de primul eşec în dragoste. Apoi, îţi faci propriul plan de idei cu ce anume trebuie să faci şi tu, în această situaţie…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More