Home SarcinaTrimestrul 3 de sarcina Săptămâna 36 de sarcină

Săptămâna 36 de sarcină

de bebee
1,2K views
Saptamana 36 de sarcina

În săptămâna 36 de sarcină se schimbă multe lucruri în viaţa ta de mămică; copilul continuă să ia în greutate, iar tu începi să te mişti din ce în ce mai greu. Iată ce trebuie să te aştepţi de la săptămâna 36 de sarcină:

La ce să te aştepţi în primul rând?

O să simţi o presiune tot mai mare în zona abdomenului, deoarece copilul coboară treptat. O veste bună, probabil copilul tău se află acum în poziţia cu capul în jos. Îţi dai seama cât de aproape eşti să îl ţii în braţe? Îţi aduc eu aminte: tocmai ai intrat în ultima lună de sarcină. Mobilitatea ta nu va fi cea mai bună, te vei mişca din ce în ce mai greu, vei simţi din ce în ce mai des nevoia de a merge la baie. Încă o veste: burtica ta nu se va mai modifica semnificativ de la săptămână la săptămână, aşa cum erai obişnuită, iar mişcările bebeluşului, deşi nu mai au aceeaşi intensitate, nu înseamnă că se vor rări.

Nu mai poţi să mănânci la fel de mult

Deşi este evident că încă mănânci cât pentru doi, s-ar putea să nu mai poţi mânca atât de mult datorită faptului că fătul ocupă foarte mult spaţiu, că doar deja te aflii în săptămâna 36 de sarcină. Indicat este să mănânci aproximativ aceeaşi cantitate de mâncare, dar să o împaţi în mai multe mese.

Bebeluşul ocupă mult spaţiu

Poate că încă nu realizezi, dar în săptămâna 36 de sarcină bebeluşul are aproximativ 47 de centimetri şi vreo 2,6 kilograme. Ce mare a crescut, nu? Este grăsuţ, cu faţa rotunjoară, dar oare cu cine seamănă? Începe să te pregăteşti pentru a primi părerile împărţite ale rudelor şi prietenilor.

Ce este recomandat să faci în săptămâna 36 de sarcină?

Răspunsul este: să fii pregătită pentru orice. Poate bebeluşul va fi mai rapid decât te aştepţi, aşa că trebuie să ştii deja la ce să te aştepţi de la travariu şi contracţii. Indicat este să începi deja să pregăteşti lucrurile de care vei avea nevoie şi să pui bagajul undeva aproape de uşă pentru a te asigura că, învăluiţi fiind cu toţii de emoţii, nu veţi merge la spital nepregătiţi.

Stadiile travaliului

Fiind în săptămâna 36 de sarcină trebuie să ştii la ce să te aştepţi de la travaliu. Travaliul durează aproximativ 15-20 de ore pentru femeile aflate la prima sarcină şi aproximativ 8 pentru cele care au dat deja naştere unuia sau mai multor copii. În principiu, travaliul are 3 stadii:

Stadiul 1:

-apar contracţiile

-se dilată cervixul

-ia sfârşit odată cu dilatarea totală

 

Stadiul 2:

-începe stadiul împingerii

-apare capul bebeluşului, iar de acolo doctorii vor face ceea ce ştiu ei mai bine

-vei simţi o mulţime de emoţii, amestecate, puternice, sincere.

 

Stadiul 3:

-contracţiile vor fi relativ uşoare

-medicul va masa abdomenul, forţând uterul să se contracte, asigurând astfel că sângerarea este sub control

Acestea fiind spuse, cred că îţi dai deja seama că săptămâna 36 de sarcină va fi începutul unei etape extrem de importante pentru tine şi bebeluşul tău. Deci, te-ai hotărât asupra numelui?

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More