Home SarcinaTrimestrul 3 de sarcina Saptamana 37 de sarcina

Saptamana 37 de sarcina

de bebee
2,5K views
Saptamana 37 de sarcina

Este săptămâna 37 de sarcină. Îţi dai seama cât de repede trece timpul? Parcă ieri ai aflat că eşti însărcinată! Cum ziua cea mare este din ce în ce mai aproape, ba chiar poate veni pe neaşteptate, cel mai bine este să te pregăteşti încet pentru momentul cel mare. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii despre săptămâna 37 de sarcină:

Cât de mare este copilul tău acum?

A mai crescut, evident, aşa cum o face de la săptămână la săptămână, deşi acum ia în greutate cu o viteză mai mică. Eşti pregătită să auzi asta? Fiind în săptămâna 37 de sarcină, copilul tău cântăreşte acum aproximativ 2,800 de grame şi măsoară… vreo 49 de centimetri.

În săptămâna 37 de sarcină, copilul tău este considerat a fi dezvoltat complet. Chiar acum se pregăteşte pentru viaţă în burtica ta, clipind, sugându-şi degetul sau mișcându-se fără răbdare. Acum are gene şi sprâncene şi e foarte posibil să aibă deja o frizură de invidiat, deşi există şi bebeluşi care se nasc doar cu un puf delicat în cap.

Ce se va întâmpla cu corpul tău în săptămâna 37 de sarcină?

Ei bine, dacă de asta te temeai, primul lucru pe care trebuie să ştii este că sunt şanse foarte mari să nu mai iei în greutate, ba chiar să slăbeşti 0,5 – 1 kilogram, lucru care nu ar trebui să te alarmeze.

Pe de altă parte, s-ar putea ca burtica ta să nu mai crească, dar asta depinde de bebeluşul tău şi de ritmul lui de dezvoltare.

Ce să faci în săptămâna 37 de sarcină?

Răsfaţă-te! Bea apă, unge-ţi burtica cu uleiuri speciale şi, încă un lucru important, nu te obosi prea tare. Acordă atenţie mișcărilor bebelușului tău şi vorbeşte cu el, cântă-i; ascultă nişte muzică, pentru că îi va plăcea cu siguranţă.

Pregătește-te pentru orice. Pregăteşte-te să îţi ţii copilul în braţe în curând, să-l alăptezi, să îl răsfeţi, pregăteşte-te pentru nopţi nedormite, pentru frustrarea că bebelușii nu pot spune de ce au nevoie şi, într-un final, pregăteşte-te pentru a fi în sfârşit o familie completa (asta până când apare un plan o surioară sau un frățior).

Nu uita să instalezi scaunul bebeluşului în maşină. Dacă nu ai făcut achiziţia încă, acum ar fi timpul. Nu uita că bebeluşul va avea mare nevoie de el!

În caz că nu ţi-ai făcut deja bagajul, ei bine, ce mai aştepţi? Va trebui să ai toate lucrurile pregătite pentru când micuţul te va anunţa că vrea să iasă. Ia lista şi adună toate cele necesare la un loc. Verifică conținutul bagajului de mai multe ori, cere sfatul celor care au trecut prin asta de curând, gândeşte-te bine de ce crezi că vei avea tu nevoie pe lângă toate astea…

Dacă ai curaj, fă o vizită la salonul de cosmetică. Trebuie să te avertizez, epilatul în zona intimă va fi acum mult mai dureros decât de obicei. Dar dacă nu ai curaj, este în regulă. E important să faci orice pentru a te simţi confortabil.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More