Home Bebelusi 0-12 luniDezvoltarea bebelusului Laptele praf – importanţa în dezvoltarea bebeluşului

Laptele praf – importanţa în dezvoltarea bebeluşului

de bebee
6,K views
Laptele praf

Este bine ştiut faptul că alăptarea este benefică pentru bebeluşul tău din multiple puncte de vedere. În primul rând, laptele matern este nutritiv, asigurându-i copilului toate substanţele nutritive de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Laptele matern este important şi din punct de vedere emoţional, asigurând o legătură specială între mamă şi copil. Când mamele încetează să alăpteze sau când acestea, din diverse motive, nu pot alăpta, trebuie să se gândească să apeleze la laptele praf. Toţi specialiştii în domeniu recomandă utilizarea laptelui praf şi nu a laptelui de vacă, aşa că şi dumneavoastră trebuie să luaţi în considerare acest sfat.

Aflaţi în continuare care sunt beneficiile laptelui praf şi cât de important este acesta în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copilului.

Laptele praf pentru bebelusi

Care sunt beneficiile laptelui praf?

Înainte de a afla care sunt beneficiile laptelui praf, trebuie să ştiţi că acesta este vândut sub diverse forme pentru a se putea adapta necesităţilor copiilor voştri. Trebuie, de asemenea, să ştiţi că laptele praf conţine multe vitamine şi minerale precum magneziu, calciu, zinc, potasiu sau fosfor. Laptele praf este obţinut prin extragerea apei şi a grăsimii din laptele proaspăt pasteurizat. Partea bună este că, în timpul extragerii apei din lapte, nutrienţii esenţiali şi benefici pentru sănătatea copilului rămân în componenţa lui.

De ce este laptele praf important pentru dezvoltarea copilului?

Răspunsul la această întrebare este cât se poate de simplu. Laptele praf este bun pentru copii datorită conţinutului său.
Iată ce poţi găsi în aceste formule:

Vitamine

După cum v-am menţionat anterior, laptele praf conţine multe vitamine, precum A, D, E si K. Potrivit multiplelor studii efectuate de specialişti în domeniu, vitamina A stimulează sistemul imunitar al copilului. Vitamina A ajută, de asemenea, la o bună dezvoltare celulară. Vitamina D contribuie la absorbţia fosforului şi a calciului, şi astfel ajută la o bună dezvoltare a oaselor, articulaţiilor şi inimii. Vitamina E este un antioxidant puternic, ce protejează membranele celulelor şi ajută sistemul imunitar să lupte cu bolile. Vitamina K este importantă pentru circulaţia sângelui.

Proteine şi aminoacizi

Laptele lichid din care se extrage laptele praf conţine multe proteine şi aminoacizi. Dintre proteine amintim imunoglobulina, peptidele, alpha-lactoglobulina şi beta-lactoglobulina. Laptele praf conţine, de asemenea, şi aminoacizi care sunt esenţiali pentru o bună sănătate a copilului şi o bună funcţionare a organismului. Trebuie să ştiţi că toate proteinele şi aminoacizii din laptele praf sunt foarte uşor digerabile.

Carbohidraţi

Cel mai important carbohidrat pe care îl găsim în laptele praf este lactoza. Conţine, de asemenea, şi glucoză, care poate ajuta la buna dezvoltare a copilului. Glucoza previne apariţia unor probleme gastrointestinale. Lactoza nu creşte nivelul glicemiei şi este mai usor de digerat decât fructoza, spre exemplu. Lactoza ajută corpul copilului să asimileze calciul…

Toate cele menţionate anterior sunt doar câteva din multiplele beneficii aduse de laptele praf dezvoltării bebeluşului, dar sunt printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le luaţi în calcul.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More