Home SarcinaTrimestrul 3 de sarcina Saptamana 39 de sarcina

Saptamana 39 de sarcina

de bebee
2,3K views
Saptamana 39 de sarcina

Săptămâna 39 de sarcină ne arată cât de repede trece timpul. Parcă ieri ai aflat că eşti însărcinată, iar acum te pregăteşti să naşti! Ne facem bagajele, ne pregătim emoţional şi continuăm să ne informăm. Iată ce îţi pregăteşte săptămâna 39 de sarcină:

Mama în săptămâna 39 de sarcină

În săptămâna 39 de sarcină, dacă naşterea este aproape,  colul se pregăteşte pentru naştere. Greutăţile continuă însă să se petreacă la nivel emoţional, începând sau continuând să îţi faci griji despre naştere. Poţi fi neliniştită că sarcina s-ar putea prelungi peste data probabilă a naşterii comunicate de doctor, dar acest lucru este cât se poate de posibil şi deloc ieşit din comun.

Continui să experimentezi tot felul de stări, de la anxietate la euforie. Îţi vei pune întrebări despre ce fel de mamă vei fi, dacă copilul te va iubi mai mult pe tine sau pe tatăl său, dacă te va considera o mamă bună sau dacă îi va fi frică de tine din cine ştie ce motive. Deşi, faptul că îţi pui astfel de întrebări te face un părinte bun, căruia îi pasă şi care va avea mare grijă de copilul care urmează să vină pe lume. Contracțiile false apar din ce în ce mai des, pregătindu-te, astfel, pentru travaliu.

Copilul în săptămâna 39 de sarcină

Acum, în săptămâna 39 de sarcină, toracele copilului tău e mai proeminent. În placentă se formează anticorpi, care îl vor proteja pe micuţ, după naştere, de infecții. Unghiile continuă să îi crească, ceea ce creşte şi posibilitatea ca la naştere să aibă unghii care îi depășesc vârful degetelor. Stratul de ţesut adipos care îţi va ajuta bebeluşul să îşi regleze temperatura corpului după naştere continuă să se formeze.

În altă ordine de idei, în săptămâna 39 de sarcină copilul tău are deja 50 de centimetri, ceea ce înseamnă că nu a mai crescut aproape deloc de săptămâna trecută, şi între 3,1 şi 3,5 kilograme, poate şi mai mult, semn că s-a mai îngrăşat puţin. Plămânii lui se vor dezvolta până în momentul naşterii, dar deja începe să respire.

Alimentaţia în săptămâna 39 de sarcină

Sunt recomandate doar alimentele uşoare care nu provoacă arsuri stomacale sau constipaţie. Asta nu înseamnă însă că bebeluşul nu are nevoie în continuare de mâncare; încă mănânci pentru doi, nu uita! Mănâncă des şi în cantităţi reduse, pentru o digestie uşoară. Trebuie să îi oferi copilului tău toate vitaminele de care are nevoie.

Sfaturi pentru sarcină în săptămâna 39 de sarcină

  • Păstrează-ţi calmul şi observă cu atenţie fiecare schimbare petrecută în interiorul burticii tale. În caz că există o schimbare în ceea ce priveşte mişcările copilului, va trebui să consulți un doctor.
  • Dacă contracţiile nu dispar după ce îţi schimbi poziţia, după ce faci câţiva paşi sau după ce iei un analgezic, atunci înseamnă că vei avea nevoie de cineva aproape de tine. Urmează nişte momente în care vei avea nevoie de cineva să te ducă la spital pentru a naşte.
  • Vorbeşte cu specialistul tău de câte ori ai o întrebare…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More