Săptămâna 33

de bebee
2,K views

În săptămâna treizeci și trei de sarcină atât alimentația, cât și mișcarea fizică sunt foarte importante. Este posibil ca vizitele medicale să se înmulțească în această perioadă, în special dacă ai întâmpinat diverse complicații de-a lungul sarcinii.

Iată care sunt cele mai importante schimbări care se petrec în organismul tău și cel al bebelușului în această săptămână!

Atunci când vrei să te relaxezi, evită să stai întinsă pe spate, deoarece acest lucru reduce circulația sanguină la nivelul uterului. De asemenea, probabil că deja ai observat că această poziție poate provoca uneori stări de amețeală. Acest lucru este provocat de faptul că greutatea uterului pune presiune asupra vaselor de sânge, astfel încât tot mai puțin sânge se întoarce în inimă și, prin urmare, tot mai puțin sânge ajunge la creier și la alte organe. Acest lucru cauzează scăderea presiunii sanguine și duce implicit la senzația de amețeală.

Cel mai mult se recomandă să stai întoarsă pe partea stângă. Nu trebuie să te îngrijorezi dacă te întorci și pe cealaltă parte atunci când dormi! Așază o pernă între genunchi, pentru a diminua disconfortul atunci când stai întinsă pe o parte. În cazul în care nu ai o pernă specială pentru femei însărcinate, poți folosi și una normală.

Săptămâna treizeci și trei de sarcină

Mama în săptămâna treizeci și trei de sarcină

În săptămâna treizeci și trei de sarcină burtica ta ar trebui să aibă mărimea unei mingi de baschet. Insomniile sunt normale în această perioadă. Nu te îngrijora, privește aceste săptămâni ca pe o perioadă de practică pentru ceea ce urmează să fie după ce copilul se va naște. Dacă înainte probabil simțeai aproximativ zece lovituri pe oră, acum vei observa că bebelușul este mai puțin activ, experimentând în jur de zece lovituri o dată la două ore. În săptămâna treizeci și trei de sarcină vei învăța moduri noi de a merge, a sta și a dormi. Durerile de spate și de picioare sunt aproape mereu prezente. Încearcă să te relaxezi și să nu stai foarte mult în picioare sau încearcă o terapie cu apă caldă pentru a diminua disconfortul.

Bebelușul în săptămâna treizeci și trei de sarcină

În săptămâna treizeci și trei de sarcină, pe măsură ce stratul de grăsime continuă să se acumuleze sub piele, toate oasele, cu excepția craniului, continuă să se întărească. Craniul nu se poate întări încă, deoarece trebuie să rămână moale și flexibil pentru a putea trece prin canalul de naștere. În acest moment copilul ar trebui să fie deja întors cu capul în jos. Totuși, în cazul în care copilul nu este încă în poziția normală pentru naștere, nu trebuie să te îngrijorezi!

Încă mai sunt câteva săptămâni în care acesta se poate întoarce. Pe măsură ce plămânii continuă să se dezvolte, copilul continuă să practice respirația necesară vieții în afara pântecelor. Vei observa probabil că bebelușul doarme din ce în ce mai mult, deși nu suficient pentru a te lăsa pe tine să te odihnești. Mai mult, probabil că vei simți tot mai accentuat loviturile și întoarcerile copilului, acest lucru fiind din cauza faptului că spațiul din interiorul pântecelor devine tot mai strâmt…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More